21maig2018

En directe: Selecció musical

Una de les professores ensenya a una de les alumnes de l'escola de Dansa Foto: Gerard Vilà / ACN
19 de maig de 2017 Escrit per 

Més de 8.500 'ni-ni' gironins participen al programa de Garantia Juvenil per trobar feina

El programa de Garantia Juvenil va dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen i inclou diversos serveis d'activació i orientació, formació, experiència professional i acompanyament segons el perfil.

En el cas de comarques gironines, s'ofereixen accions d'orientació i suport en la recerca de feina, on hi han participat més de 3.500 joves; programes integrals d'orientació, formació i empresa, amb més de 1.800 inscrits, o els anomenats de formació professionalitzadora, on 1.300 joves aprenen en àmbits com les TIC o idiomes segons les necessitats de les empreses tecnològiques a Catalunya. També inclou actuacions en àmbits com l'emprenedoria i l'economia social, on 715 joves han portat a terme la seva idea de negoci.

Destaca també el que anomenen programes Singulars on s'inclouen actuacions innovadores, ja sigui pels sectors escollits, les actuacions o les metodologies.

Des del 2016, més de 470 joves han participat en aquests projectes, entre els quals, hi el 'Fama' dedicat a les arts escèniques. Aquest divendres al matí, la consellera de Treball, Dolors Bassa, ha visitat el centre on es fa, situat al carrer Nou de Girona que gestiona l'Associació Dansa, Ball i Esport.

Actualment, 30 joves reben formació integral en l'àmbit de les arts escèniques en les disciplines de dansa, música i teatre. L'objectiu final és capacitar-los per muntar i gestionar qualsevol tipus d'espectacle, tant a nivell creatiu com tècnic. Inclou 1.279 hores teòriques i pràctiques així com treballs a empreses. Aquest projecte compta amb un pressupost de 232.980 euros.

"El Fama és un programa diferent que se surt dels tòpics ja que fins ara el SOC oferia programes de sectors com el de serveis, hostaleria o cambrers", ha subratllat Bassa.

Les dades del balanç del programa de Garantia Juvenil són "molt positives", segons paraules de la titular de Treball, que ha destacat que el 38% dels participants a la demarcació estan donats d'alta de la seguretat social i per tant o bé tenen contracte de practiques o treballen a una empresa. Concretament, dels 8.519 inscrits al programa, 3.249 tenen contracte.

El pressupost total del programa de Garantia Juvenil a nivell de Catalunya és de 177 milions d'euros que la Generalitat ha avançat i que confia recuperar amb fons europeus més endavant. La consellera ha subratllat que fan falta iniciatives com aquesta per oferir oportunitats als joves i combatre l'atur d'aquest col·lectiu.

 Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM