21març2018

En directe: Selecció musical

Costes xifra en 500.000 euros els danys a la Costa Brava de la llevantada de l'1 de març La zona de la riba de Cadaqués amb alguns dels panots aixecats per la llevantada aquest 1 de març.
12 de març de 2018 Escrit per 

Costes xifra en 500.000 euros els danys a la Costa Brava de la llevantada de l'1 de març

El delegat del Servei de Costes del Ministeri a Girona, Jordi Planella, ha explicat que els municipis més afectats són els de la comarca de l'Alt Empordà i molt especialment els de Colera, Portbou, Cadaqués i l'Escala.

El temporal, però, també va provocar desperfectes en d'altres poblacions com Calonge.

En total, Costes calcula que reparar els danys provocats per la llevantada del passat 1 de març a la Costa Brava costarà entre 500.000 i 600.000 euros.

"Hi ha pocs danys però són bastant costosos", ha dit. En aquest sentit, ha detallat que han caigut alguns penya-segats, s'hauran d'instal·lar malles i fer aportacions de sorra en platges com la d'Empúries, que "ha quedat molt destrossada". En el cas del front marítim de l'Escala, l'Ajuntament ja va anunciar que reclamaria a l'empresa que va dur a terme l'obra que reparés els desperfectes perquè les peces que van saltar no estaven correctament ancorades.

Planella ha dit que en d'altres punts del litoral les destrosses s'han limitat a aportacions de sorra i de brutícia als passejos però que les brigades municipals ja s'han encarregat de netejar-ho.

El delegat de Costes ha dit que preveu enviar la petició per fer les actuacions d'"emergència" a la direcció general de Madrid abans que acabi aquest mes però admet que possiblement algunes de les obres no es puguin fer abans de l'inici de la temporada turística.

"Ho ha d'aprovar el Consell de Ministres i, un cop ho faci, tenim un mes per començar els treballs", ha insistit. "Això suposa que moltes coses ens agafaran en temporada d'estiu i si no es poden fer, s'hauran de realitzar a partir de l'octubre", ha remarcat. En aquest sentit, ha afegit que "malauradament" els temporals no es poden preveure i "passen quan passen".Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM