17març2018

En directe: Top 25 (llista d'èxits) - REPETICIÓ

A presó el monitor d'un gimnàs de Salt acusat d'abusar sexualment d'almenys 6 menors El gimnàs situat al carrer Francesc Macià de Salt. / Foto: Marina López (ACN)
10 de gener de 2018 Escrit per 

A presó el monitor d'un gimnàs de Salt acusat d'abusar sexualment d'almenys 6 menors

La policia va detenir dilluns el monitor d'un gimnàs de Salt i va escorcollar el centre buscant objectes amb els que presumptament hauria perpetrat els delictes. Se l'acusa d'abusar sexualment de menors.

Els Mossos han confirmat que arran d'una primera denúncia estan apareixent nous casos i que la investigació continua oberta. L'home, monitor d'arts marcials, hauria abusat sexualment d'almenys sis nenes que anaven a fer classes a l'equipament.

La primera denúncia la van interposar els pares d'una alumna a mitjans desembre. El cas s'hauria destapat quan una de les presumptes víctimes hauria explicat als seus pares que no volia anar al gimnàs perquè una persona havia abusat d'ella. Segons indiquen els pares, el monitor hauria fet servir d'excusa que feia massatges a les víctimes per fer-los tocaments.

Els pares van posar la situació en coneixement d'altres possibles afectats i, segons han detallat, d'aquesta manera han sortit nous casos que fins ara els menors no havien explicat.

Els pares es van reunir dimarts amb el responsables del gimnàs (que no és l'arrestat) per abordar el cas i informar tots els pares del que havia passat. Segons ha explicat una mare aquest dimecres, així van descobrir que almenys hi hauria vuit víctimes (tot i que dimarts algunes encara no havien interposat denúncia) i no descarten que en puguin ser més.

La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra estan recollint possibles nous casos. Els pares estan estudiant personar-se com a acusació particular a través d'un advocat comú per a tots.

Els tocaments s'haurien produït quan les alumnes feien els estiraments. Aleshores, el monitor apartava la menor lluny de la resta de persones de la sala per abusar-ne sense ser descobert.

L'home va passar a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de Girona aquest dimarts i el jutge n'ha decretat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per presumptes abusos sexuals.

En paral·lel, la Unió i Formació en Arts Marcials (UFAM) ha publicat una circular informativa a través de la qual es desvincula del centre de Salt, que també porta aquest nom. "Aquesta organització que opera com a UFAM gimnasos no té res a veure amb nosaltres", asseguren i argumenten que han decidit fer-ho públic davant "els fets que s'han suscitat i que involucra un dels seus monitors". "Només volem desmarcar-nos de tots i de tots els fets en els que es vegi involucrada aquesta entitat plagiadora", conclouen.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM