24maig2018

En directe: Selecció musical

El vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria i el seu president, Pere Vila Foto: Lourdes Casademont / ACN
18 d'abril de 2017 Escrit per 

La Diputació de Girona s'adhereix per unanimitat al Pacte Nacional pel Referèndum

La moció d'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum l'han presenta da els grups de CiU, ERC i IdS i ha recollit el suport de la resta de formacions, CUP i PSC.

El portaveu dels socialistes, Juli Fernández, ha assenyalat que comparteixen el text de la moció on es diu que els governs català i espanyol han d'arribar a un acord per afrontar aquesta problemàtica.

"Cal buscar una solució política perquè el poble de Catalunya pugui votar però no de forma unilateral perquè no es compliran les garanties democràtiques i una part de la població no se'l sentirà seu", ha afegit Fernández, tot alertant dels riscos de tenir un referèndum "viciat". Durant la seva intervenció, també ha qualificat de "greu error" la "judicialització" de la política i la inhabilitació de càrrecs per part de l'executiu espanyol.

El portaveu de la CUP, Lluc Salellas, ha aprofitat per reclamar la pregunta i la data del referèndum el més aviat possible per no donar més ales als escèptics. I ha demanat al PSC i als seus càrrecs electes que defensin el referèndum seguint l'exemple del que ha passat en el ple. "Esperem que els socialisme gironí es posicioni al costat de la democràcia sense que (l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum) sigui un accident i que no veiem que se'ns en penedeixen", ha afegit.

En nom de la corporació, el portaveu Albert Piñeira ha agraït l'acord unànim de tots els partits tot recordant que el que reclama la moció és que els catalans puguin expressar si volen o no la independència amb un referèndum.

La "millor eina", ha dit, que hi ha actualment en democràcia. En aquest sentit, també ha admès que és de preveure que seran l'única diputació que s'adherirà al pacte per unanimitat però que amb aquest gest, "s'enviarà un missatge al conjunt del país que, quan es vol, l'acord és possible i que en qüestions bàsiques tots les podem compartir; a partir d'aquí totes les opcions son legítimes".

A petició de la CUP s'ha decidit que la moció també s'enviarà al govern espanyol, així com al Parlament, a la Generalitat, als ajuntaments, a l'AMI i a l'ACM, entre d'altres.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM