21març2018

En directe: Selecció musical

Serrat, Santana, Carla Bruni i Wainwright actuaran al festival de Peralada Carla Bruni actuarà al festival de Peralada 2018. / Foto: Festival de Peralada
14 de març de 2018 Escrit per 

Serrat, Santana, Carla Bruni i Wainwright actuaran al festival de Peralada

El Réquiem de Verdi interpretat per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) obrirà una nova edició del festival Castell de Peralada el pròxim 5 de juliol des de l'auditori del parc del castell.

Serà el tret de sortida a una programació que s'allargarà fins al 17 d'agost amb un total de 22 propostes de música de diferents gèneres, lírica i dansa. El fil conductor d'aquesta nova edició serà la música barroca, segons ha explicat aquest dimecres el seu director, Oriol Aguilà.

En l'àmbit musical, destaquen les actuacions de Joan Manuel Serrat, el guitarrista mexicà Carlos Santana i la seva banda, la cantautora francesa Carla Bruni així com la del tenor Rufus Wainwright. També hi haurà una estrena absoluta amb el concert que Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida sota el títol 'Llibertat creativa de bellesa nua'.

Pel que fa a la lírica, fa uns mesos ja es va confirmar l'actuació de Plácido Domingo interpretant l'òpera de Thaïs de Masseneta, en el que serà una estrena a Catalunya. Ho farà acompanyat de la soprano Ermonela Jaho i el Cor i Orquestra del Teatro Real sota la batuta de Patrick Fournillier. També destaquen les actuacions de Jonas Kaufmann i Josep Bros, entre d'altres.

En aquesta edició, s'estrenarà també una producció pròpia del festival, com és una versió de 'La Flauta Màgica' de Mozart dirigida per Oriol Broggi. Serà la seva primera incursió en el món de l'ópera del director teatral i comptarà amb les veus d'Adrian Ërod, Liparit Avetisyan, Kathryn Lewek i Olga Kulchynska.

Finalment, el festival oferirà també l'actuació del Bellet del Capitole de Tolosa amb 'Giselle'; el flamenc de Maria Pagès, juntament amb d'altres propostes com la ballarina Svetlana i les estrelles del Bolshói, i el muntatge 'La Folia' de dansa, hip hop i músiques barroques del coreògraf i director Mourad Merzouki.

Aquesta edició estarà marcada pel sentit homenatge a l'ànima i fundadora del festival, Carme Mateu, que va morir aquest any. La biblioteca del castell acollirà una exposició on es mostrarà un recorregut per la seva faceta de mecenes de les arts i com a promotora de la cultura. Per altra banda, també s'ha anunciat la creació del premi a la música i la dansa que durà el seu nom i que es presentarà el proper estiu en el marc del festival.

Les entrades del festival ja estan a la venda amb preus que van des dels 25 euros fins als més de 300. El pressupost d'enguany és de 4,4 milions d'euros.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM