18febrer2018

En directe: Selecció musical

Les principals associacions empresarials gironines donen suport al referèndum Presidents i vicepresidents de les patronals gironines que integren el GIG. / Foto: Grup Impuls per Girona
8 de setembre de 2017 Escrit per 

Les principals associacions empresarials gironines donen suport al referèndum

En un comunicat, el GIG recorda que s'han pronunciat en repetides ocasions a favor del dret de l'autodeterminació del poble català.

Després de defensar primer l'Estatut i un millor finançament després, el 2013 ja es va posicionar a favor de l'exercici del dret a decidir en paral·lel als passos que feia el Parlament.

El 2014 es va redactar el conegut com a Manifest del Far, on s'hi acabarien sumant més cambres de comerç i patronals catalanes. En aquest document s'hi recollia un "ferm suport" al procés endegat pel Parlament i el respecte a la decisió del poble català, fos quina fos.

En una reunió celebrada després de la convocatòria del referèndum de l'1-O i la llei de transitorietat jurídica pel Parlament de Catalunya, el Grup d'Impuls per Girona manté la mateixa postura. Els empresaris ho defensen perquè les demandes catalanes "han estat menystingudes" des del govern estatal a qui acusen d'haver perdut "oportunitats històriques".

"Des del Grup Impuls per Girona exigim el màxim respecte de les institucions estatals a la tasca del govern, parlamentaris, alts càrrecs governamentals i municipals, així com als representants del Pacte pel Referèndum", ressalten. Els empresaris tampoc estan d'acord amb la "judicialització d'un procés essencialment polític".

Per tot plegat conclouen el comunicat demanant "respecte a la tasca del Parlament" ja que tenen el suport de la majoria de diputats "per garantir als ciutadans de Catalunya el dret a decidir".

Aquesta entitat agrupa les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, el Fòrum Carlemany, la Foeg i Pimec Girona que aglutinen a unes 50.000 empreses afiliades.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM