19abril2018

En directe: Selecció musical

Girona té empadronats 570 sensesostre al centre d'acollida La Sopa perquè puguin rebre ajuda social El menjador de La Sopa, ple a l'hora de servir sopars. / Foto: Tània Tàpia (ACN)
13 d'abril de 2018 Escrit per 

Girona té empadronats 570 sensesostre al centre d'acollida La Sopa perquè puguin rebre ajuda social

El centre d'acollida La Sopa de Girona té empadronades ara mateix 570 persones. Tots són sense llar a qui l'Ajuntament ha empadronat perquè puguin rebre el suport i les ajudes que ofereix el consistori.

"Han de ser gent que s'adreci a nosaltres demanant-nos algun tipus de servei que puguem oferir, com ara el de dutxa, el d'alimentació o fins i tot el d'anar-hi a dormir; en aquests casos, allò que fem és empadronar-los amb domicili a La Sopa i comencem a posar en marxa el recurs més adient", concreta la regidora de Serveis Socials de Girona, Eva Palau.

Que a tots ells els consti un domicili els permet poder donar una adreça quan han de tramitar papers o buscar feina. A més, també servirà per poder donar-los d'alta a la Seguretat Social o obtenir la targeta sanitària.

Segons explica la regidora, el perfil majoritari sol ser el d'un home solter –tot i que també hi ha dones- d'entre 30 i 50 anys. N'hi ha tant de nascuts a Catalunya com de nouvinguts, que s'han vist forçats a emigrar dels seus països d'origen i que, un cop aquí, malviuen en la indigència.

Alguns d'aquests sensesostre dormen i mengen cada dia a La Sopa; però d'altres viuen al carrer i també n'hi ha que volten d'una casa a l'altra, sense tenir un domicili fix. A tots ells, se'ls fa un seguiment tant des del punt de vista físic –per saber si es troben bé de salut- com psicològic. "A través de serveis socials, els educadors els ofereixen ajuda per inserir-se dins la nostra societat", precisa Eva Palau.

Quan aquests ciutadans troben un domicili o se'ls adjudica un pis social, se'ls dona de baixa de l'empadronament. També es fa en aquells casos en què els sensesostre, simplement i sense comunicar-ho abans, no tornen més a La Sopa durant temps.

El cens d'empadronaments a La Sopa s'actualitza constantment. Tot i que, com precisen des de l'Ajuntament de Girona, en els anys que fa que aquest sistema està en marxa, les xifres no han variat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM