19març2018

En directe: Selecció musical

Jutgen un acusat que s'enfronta a 4 anys de presó per violar una noia de 16 anys durant les festes de Palafrugell L'acusat de violar una noia a Palafrugell, durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)
11 d'octubre de 2017 Escrit per 

Jutgen un acusat que s'enfronta a 4 anys de presó per violar una noia de 16 anys durant les festes de Palafrugell

El cas que ha arribat a judici aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a la nit del 20 de juliol del 2015, durant les festes de Palafrugell.

Acusat i víctima, que havien estat un temps creuant-se missatges a través de Whatsapp, havien decidit quedar aquella nit. Ell tenia 18 anys i la noia en tenia 16.

Aquest és l'únic punt del relat en el que coincideixen. La noia, que ha declarat a porta tancada, ha refermat que no va consentir a mantenir relacions sexuals i, tot i que va dir al processat que parés, ell no li va fer cas.

La fiscal, que inicialment sostenia que l'acusat havia actuat amb violència o intimidació empenyent la noia dins el vehicle o traient-li el telèfon mòbil perquè no pogués demanar ajuda, ha modificat l'escrit d'acusació provisional.

Segons ha argumentat als informes finals, la fiscalia sosté que, tot i que no la va forçar usant la violència, la víctima no va "consentir lliurement" a mantenir relacions sexuals amb l'acusat. "Ell segurament pensa que sí, però la denunciant li va dir que parés i un no és un no", ha indicat la fiscal. Per això, ara sol·licita que el condemnin a 4 anys de presó per un delicte d'abús sexual i que indemnitzi la víctima amb 5.000 euros.

La fiscal ressalta que tots els testimonis (aleshores amics de la noia i també dos cosins) coincideixen que, quan va tornar a la festa després d'estar al cotxe amb l'acusat, va dir que "l'havia forçat" i que el fet de trigar uns dies a denunciar els fets no resta credibilitat al seu relat.

A més, també recull que els psicòlegs donen validesa al seu relat i asseguren que, un any després dels fets, patia símptomes d'un estrès posttraumàtic per l'abús.

Tot i això, tots els testimonis han assegurat que no es creuen el relat de la noia i que han trencat relacions amb ella perquè no presentava lesions físiques i ella mateixa havia dit a una amiga que tenia intencions de mantenir relacions sexuals amb ell aquella nit.

L'acusat ha declarat que feia uns cinc anys que es coneixien i que en els últims temps havien intensificat la relació, encara que ell no tenia intenció de mantenir "res seriós". Assegura que s'havien vist en més d'una ocasió i que s'havien "liat" sense arribar a mantenir relacions sexuals. "Em va dir que era verge i que m'esperava a mi", ha afirmat.

Aquella nit, van quedar i plegats van anar fins al cotxe "agafats de la mà", segons el relat del processat. Allà, afirma que van tenir sexe de forma consentida i que després van tornar a la festa "tranquil·lament". "Hi havia molta gent al voltant, fins i tot uns graciosos van picar a la finestra del cotxe, hauria pogut cridar si hagués volgut", ha afirmat.

El seu advocat sosté que la víctima s'ha ficat en un embolic "que ara no sap com desfer" i demana que absolguin el seu representat. El judici ha quedat vist per a sentència.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM