18febrer2018

En directe: Selecció musical

El jutjat confirma l'expulsió del col·legi professional de la veterinària de Vidreres que exerceix estant inhabilitada Imatge dels animals morts a un bosc de Tossa de Mar. / Foto: Agents Rurals
6 de setembre de 2017 Escrit per 

El jutjat confirma l'expulsió del col·legi professional de la veterinària de Vidreres que exerceix estant inhabilitada

La veterinària va presentar un recurs contra la resolució del Col·legi de Veterinaris de Girona, que confirmava la seva expulsió "per la reiteració en la comissió d'infraccions" i els "repetits incompliments dels acords" del col·legi professional.

La sentència desestima íntegrament el recurs (que al·legava indefensió, inexistència de proves i vulneració del principi de proporcionalitat) i confirma que la decisió del col·legi professional està justificada.

La sentència recull que l'origen de l'expedient disciplinari incoat pel Col·legi de Veterinaris de Girona és la denúncia interposada, davant els Mossos d'Esquadra, d'un client de la veterinària. L'home exposava que, desconeixent que estava inhabilitada fins el 2020, es va posar en contacte per telèfon mòbil amb Natàlia Ràfols perquè li fes els tràmits necessaris de col·locació de xip identificatiu i canvi de nom a un animal.

La sentència, que recull els fets imputats a la veterinària a l'expedient administratiu, descriu que Ràfols suposadament va dur a terme la feina encarregada a casa del client, i no en cap clínica veterinària i li va cobrar 40 euros pels serveis prestats. Ràfols es va comprometre a entregar-li els documents originals en pocs dies. Quan ja havia passat un mes, el client va recórrer a un altre veterinari que li va indiciar, sempre segons exposa la sentència, que el número de xip era "inventat" i que el paper provisional que li havia entregat "no era oficial". Allà, va ser on el client va descobrir que Ràfols estava inhabilitada.

"Tot i tenir ple coneixement de la seva impossibilitat per exercir la professió per la sanció per inhabilitació vigent actualment, ha incomplert la resolució administrativa dictada pel col·legi professional", recull la sentència. A més, la feina feta "no va ser correcta", ja que no va identificar l'animal ni el va registrar al cens d'animals de companyia de la Generalitat.

"L'actora, malgrat conèixer la sanció administrativa ferma d'inhabilitació professional, va acceptar l'encàrrec professional", exposa el jutjat, que entén justificada l'expulsió del Col·legi.

A més, també exposa la reincidència de la veterinària que ha acumulat diferents sancions administratives imposades pel Col·legi de Veterinaris. La sentència en detalla fins a tres sancinos d'inhabilitació per faltes greus o molt greus i ressalta que, per la darrera, està inhabilitada fins l'octubre del 2020.

Es tracta de la veterinària investigada per la troballa d'un centenar de gossos i gats morts en una finca de Tossa de Mar. A més, Natàlia Ràfols va ser condemnada el 10 d'octubre del 2016 per un delicte de desobediència a l'autoritat a pagar una multa de 900 euros. El Jutjat Penal número 3 de Girona la va condemnar per operar gossos malgrat estar inhabilitada per part del Col·legi de Veterinaris per mala praxi.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM