19març2018

En directe: Selecció musical

Llagostera ja és municipi agermanat amb Almedinilla L'alcalde d'Almedinilla i el de Llagostera a l'acte realitzat al desembre al Teatre del Casino amb el Grupo Comparsa Pensionistas de Almedinilla. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)
28 de juliol de 2017 Escrit per 

Llagostera ja és municipi agermanat amb Almedinilla

Llagostera i Almedinilla, són des d'ara, municipis agermanats. Així es va aprovar per unanimitat al Ple de l'Ajuntament de Llagostera del passat dimecres.

L'alcalde Fermí Santamaria, va explicar que amb aquest agermanament s'oficialitza una voluntat expressada de fa molts anys i enforteix els nexes d'unió entre ambdues poblacions.

L'any 1951 va arribar a Llagostera el primer almedinillenc i des d'aleshores fins als anys 70, Llagostera ha estat destí de moltes famílies d'aquesta localitat cordovesa per fer la seva vida i formar una família.

L'any 1993, quan va tenir lloc el viatge d'una representació de Llagostera a Almedinilla, en el padró municipal hi havia un 12% d'habitants nascuts o descendents d'Almedinilla. Actualment consten en el padró d'habitants 138 persones nascudes a Almedinilla.

Les relacions d'amistat que uneixen els municipis d'Almedinilla i de Llagostera s'han materialitzat en unes trobades sòcioculturals, la primera l'any 1985, la segona l'any 1992, una altra l'any 1993 i la darrera aquest mateix any, durant la qual els representants dels dos consistoris varen acordar donar formalitat d'agermanament a aquesta relació històrica.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM