21maig2018

En directe: Selecció musical

Els representants de l'organització de l'Electronic Sunset i el regidor de Sant Feliu de Guíxols Josep Saballs Foto: Lourdes Casademont / ACN
19 de maig de 2017 Escrit per 

Música electrònica per primer cop al Festival Porta Ferrada amb les actuacions de Claptone i Miss Kittin

El festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols arriba a la 55a edició i ho fa apostant per primera vegada per la música electrònica.

"Volem treure els estigmes i els mites d'aquesta música, que el segle XXI és una realitat i molt extensa; és molt més que xumba-xumba", ha assenyalat Kim Riera, representant d'Electrona, que és qui coprodueix l'esdeveniment juntament amb l'Escola EUMES i TheProjecte.

Segons Riera, volen oferir "un ambient especial, elegant i únic" pensant també en aquelles persones que no acostumen a escoltar aquest tipus de música.

A més a més, la programació inclou propostes gastronòmiques, culturals i educatives, com són actuacions d'alumnes de l'Escola EUMES a diferents punts del municipi. També hi haurà projeccions de mapping, un espectacle de llums i projeccions artístiques i visuals.

El regidor responsable de l'àrea de Territoris de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha agraït als promotors que hagin apostat pel Porta Ferrada tot recordant que és el festival més antic de Catalunya. En aquest sentit, ha subratllat que és una "aposta ferma", molt pensada i que "ve per quedar-se", ja que permetrà obrir encara més el ventall d'estils del festival i potenciar el seu caràcter eclèctic.

Les portes de l'Espai Port s'obriran a les set de la tarda i els primers en actuar seran els del col·lectiu Solar Sounds. Coincidint amb la posta del cel, serà el torn del DJ alemany Claptone, amb les seves versions i màscares. Seguidament actuarà un "mite" de la música electrònica, com és la DJ de Grenoble Miss Kittin. Cap a dos quarts de tres de la matinada de diumenge, actuaranEduexploited, conegut per actuar a La Sala del Cel, i el productor musical i director de l'escola EUMES, Mootiv. I els que vulguin seguir amb la festa, a uns 100 metres de l'Espai Port, a la sala Las Vegas, hi haurà una 'after party' amb el DJ Óscar Aguilera.

Les entrades de l'Electronic Sunset, que clourà el festival de la Porta Ferrada, han sortit a la venda aquest divendres.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM