24maig2018

En directe: Selecció musical

Puigdemont assumeix que Catalunya esdevingui un estat però proposa suspendre els efectes de la independència per mediar El president de la Generalitat, Carles Puigdemont. / Foto: Jordi Play (ACN)
10 d'octubre de 2017 Escrit per 

Puigdemont assumeix que Catalunya esdevingui un estat però proposa suspendre els efectes de la independència per mediar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat davant el ple del Parlament que, amb els resultats del referèndum de l'1-O a la mà, Catalunya "s'ha guanyat ser un estat independent, ser escoltada i ser respectada".

En aquest sentit, ha defensat que l'1 d'octubre va suposar "un abans i un després" i, per això, ha volgut "assumir, en presentar els resultats del referèndum, el mandat del poble que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república".

Així, ha assegurat que just això era el que estava fent al ple "amb solemnitat i per respecte i responsabilitat". I amb aquest mateix caràcter, el president, en nom seu i del Govern, ha proposat "que el Parlament suspengui els efectes de la declaració d'independència perquè en les properes setmanes emprenguem un diàleg sense el qual no és possible una solució acordada".Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM