El Fòrum Gastronòmic de Girona va obrir portes diumenge amb una oferta de 200 empreses del sector i més de 4.000 metres quadrats d'espai expositiu.
El 70% dels expositors ja havien participat anteriorment. En aquesta setena edició, el certamen aposta per la qualitat, la sostenibilitat així com la presència de figures importants del món de la gastronomia, com ara els germans Roca, Iolanda Bustos o Jordi Cruz.
Els visitants del Fòrum Gastronòmic de Girona poden degustar i conèixer, fins dimarts, tot tipus de productes i sabors nous.
Entre les novetats que s'hi troben enguany, destaca l'Escata de Gastro Ventures. Es tracta d'una salsa o essència d'anxova a partir del líquid que s'obté durant el procés d'elaboració d'aquest peix.
I seguint amb productes tradicionals també destaca el sofregit de ceba. El seu creador ha explicat que està feta a partir de ceba de Figueres i oli d'oliva durant un procés de cocció lent (entre dotze i catorze hores) pensat per fer receptes com ara pastes i arrossos.
Per als amants del te verd en aquesta edició del certamen es presenta 'Vitae kombucha', un "refresc viu d'elaboració artesanal" que es basa en la recepta tradicional xinesa. Aquesta firma presenta una gamma de tes fermentats seguint aquesta elaboració artesanal. És una beguda probiòtica feta amb aigua volcànica de la Garrotxa a partir d'una doble fermentació que també inclou aromes i fruites naturals. Entre els sabors que comercialitzen hi ha el de mango i maduixa, poma i canyella o llimona i gingebre.
La programació de la segona jornada del Fòrum Gastronòmic d'aquest dilluns inclou les ponències de sis dones xefs, entre les quals hi ha Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, entre d'altres.
També destaca la ponència d el xef francès André Daguin, un dels grans referents de la 'nouvelle cousine' que va començar a treballar amb nitrogen líquid.