En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio emissió en directe:

La façana de l'Ajuntament de Lloret de Mar. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Guerra oberta entre l'Ajuntament de Lloret de Mar, els comerciants i els sindicats pels horaris d'obertura comercial.

Fins ara, el municipi tenia una situació d'excepcionalitat pel seu caràcter turístic i això els permetia obrir els diumenges, festius i també obrir fins més tard del previst en el calendari general de Catalunya.

Ara, els comerciants afirmen que el govern local es planteja renunciar a aquesta excepcionalitat i, per tant, els establiments del municipi hauran d'acollir-se a la situació generalitzada del país. Això vol dir que hauran de tancar a les 9 del vespre en horari d'hivern (es pot allargar a dos quarts de 10 els mesos d'estiu) i hauran de tancar diumenges i festius, tret d'un nombre determinat de dies.

L'Associació de Comerciants de Lloret de Mar ha publicat un comunicat rebutjant aquesta decisió i asseguren que la llibertat d'horaris és "una necessitat" per al municipi a causa de l'afluència de visitants. Creuen que el fet de ser una "destinació turística de primer nivell" cal donar resposta a la demanda comercial i això implica obrir fins més tard.

Per altra banda, asseguren que el comerç és "una part clau de l'experiència del visitant" i creuen que els comerços oberts "transmeten seguretat i una imatge de ciutat viva". Per això afirmen que la limitació d'horaris tindria una afectació a la cadena turística que impediria "captar més operadors". A més, els empresaris retreuen que obrir festius i diumenges els permet donar més feina i més estable.

Per la seva banda, CCOO i UGT han emès un comunicat conjunt on mostren el suport a la suposada proposta del govern local. Consideren que mantenir "horaris d'obertura tot l'any a hores intempestives" només atrau un "turisme de baixa qualitat" i això fomenta "una explotació extensiva". Els sindicats també consideren que l'excepcionalitat horària no afavoreix els petits comerços i tan sols és positiva per a grans establiments, qui poden generar torns de treball i contractar més personal.

CCOO i UGT asseguren que podrien donar suport a mantenir l'excepcionalitat sempre que comportés la creació d'una ocupació de qualitat i una millora retributiva per treballar els diumenges i festius. Per això creuen que mantenir la mesura com s'ha fet fins ara demostra que només comporta "un empitjorament" de les condicions laborals dels treballadors al sector serveis i una "distribució irregular de la jornada" que impedeix la conciliació entre vida laboral i familiar.