Alguns municipis afectats per l'ampliació de la moratòria a la Costa Brava han tornat a denunciar que la Generalitat no els ha tingut en compte i que no hi ha hagut "diàleg" per abordar una actuació urbanística "de gran magnitud".
L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Xavier Sala, ho ha qualificat de "vergonya" i ha demanat a Urbanisme que rectifiqui. En el cas d'aquest municipi, la moratòria afecta set sectors on es podrien construir 1.180 habitatges. "Ells prenen decisions des de no sé on però qui haurà de donar la cara davant de tots els propietaris serem nosaltres", ha dit.
També els alcaldes del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i la de Roses, Montse Mindan, han criticat que tot just avui, quan s'ha aprovat, han rebut la documentació. A Roses, estan afectats onze sectors on es podrien construir més de 1.500 habitatges. Cervera assegura que al Port de la Selva la suspensió afecta pràcticament tots els sectors pendents de desenvolupar.
D'altra banda, des de SOS Cosata Brava diuen que la Generalitat "comença a rectificar" la seva política urbanística. Els ecologistes celebren l'ampliació de la moratòria però reclama que s'aturi la urbanització de Sa Guarda de Cadaqués perquè sinó "serà un fracàs".
L'advocat de la plataforma, Eduard de Ribot, diu que estan satisfets amb la mesura que amplia més enllà de la primera franja de costa i que aquesta era una de les principals reivindicacions de l'entitat.
"L'estiu passat ja vam dir que la Costa Brava era com el titànic i que calia actuar d'immediat", afirma. De Ribot diu que SOS Costa Brava calcula que hi ha una 247 sectors de sols urbanitzables deslligats de nuclis que podrien desenvolupar-se i celebra que, ara se n'hagin inclòs 80. "És una bona notícia, significa aturar les màquines i començar a rectificar la política urbanística del país", ha dit.
Pel què fa a Cadaqués, l'advocat de la plataforma diu que no permetran que es facin les obres i que la Generalitat i l'Ajuntament tenen les eines per aturar-ho.