En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Membres de la Copernicus Alliance en la visita a les ruïnes d'Empúries. / Foto: Universitat de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Universitat de Girona coordina des d'aquest mes de gener la xarxa europea Copernicus Alliance, formada per 22 universitats i institucions europees que treballen per un desenvolupament sostenible.

La xarxa proposa diferents projectes d'àrees molt diverses, des de la recerca i la docència a la gestió dels campus o el compromís social de les universitats amb el territori.

La directora de la xarxa és Íngrid Mulà, membre del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental, i té la seu de la secretaria a la UdG.

L'objectiu de la Copernicus Alliance és influir en polítiques europees i internacionals que afavoreixin el desenvolupament sostenible a partir de projectes engegats en els diferents centres d'educació superior.

Com que la UdG coordina la xarxa des de principis d'aquest any, durant el febrer han organitzat una reunió de tots els membres de la xarxa a l'Escala, que ha inclòs una visita per les ruïnes d'Empúries.

La trobada ha servit per fixar nous eixos prioritaris i d'aquesta manera buscar conjuntament futurs projectes per desenvolupar a les universitats membres.

Hi han participat membres de diferents institucions europees: Universitat de Praga (República Txeca); Universitat de Berna (Suïssa); Universitat de Graz (Àustria); Ministeri de Medi Ambient, Natura i Energia de Bèlgica; Connex, spin-off de la Universitat Lliure de Brussel·les (Bèlgica); Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Autònoma de Madrid; Universitat de Girona i Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).