En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a la futura Casa de la Tecnologia de Girona. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Casa de la Tecnologia serà la seu gironina del Museu de les Matemàtiques. També hi haurà espais de formació i tallers en ciència i tecnologia per als centres escolars.

 La casa també acollirà una zona de coworking digital oberta a tota la ciutadania. A més, hi haurà un equip tècnic municipal centrat en el foment de la tecnologia.

El nou projecte s'afegeix a la voluntat de l'Ajuntament de Girona de fomentar les vocacions tecnològiques entre els joves i, especialment, entre les noies i les dones.

Les previsions del futur laboral indiquen que els llocs de treball de més qualitat estaran vinculats estretament amb la tecnologia i el món digital. Actualment, les dones tan sols representen entre un 15% i un 25% de tots els treballadors en aquests sectors i per això volen treballar per aconseguir augmentar aquestes xifres.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s'ha compromès en donar suport a la Casa de la Tecnologia de Girona. Fins ara, era una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Diputació, però ara s'hi suma el govern català.

El conseller ha visitat aquest dimecres a la tarda les instal·lacions del xalet Soler conjuntament amb l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. Puigneró ha afirmat que "no es tracta només d'un projecte de ciutat, sinó també de Catalunya" ja que cal que el país fomenti "les vocacions tecnològiques".

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha mostrat satisfeta del suport del conseller Puigneró a aquesta iniciativa. Madrenas ha destacat que aquest edifici "ha d’esdevenir l’epicentre del coneixement i la difusió de les matemàtiques i la tecnologia de Girona". A més, ha destacat que, a banda del suport de la Generalitat i de la Diputació, el projecte també té el vistiplau de diverses entitats i del sector.

El xalet Soler es va construir entre el 1940 i el 1941 i és obra de Ricard Giralt. La casa compta amb una parcel·la de 2.626 m2 i 775 de superfície construïda. L'edifici compta amb tres plantes i està catalogat per l'Ajuntament de Girona.