En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels alumnes gironins fent de paradistes. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Uns 300 alumnes d'escoles gironines han canviat les taules de la classe per una parada al Mercat del Lleó aquest, dimarts al matí.

Els infants s'han transformat en autèntics venedors dels productes que han cultivat al llarg de tot el curs escolar en els horts que tenen en els seus centres educatius.

Es tracta d'un projecte educatiu, que va néixer el 2008, impulsat per l'Ajuntament de Girona en què hi participen dotze centres de la ciutat. Aquest any fins a setze grups de primària i secundària han treballat l'horticultura durant tot el curs.

A classe, els alumnes aprenen com cuidar i cultivar diferents tipus de verdura i hortalisses. El professorat també rep formació de com gestionar un hort ecològic. D'aquesta manera es treballa per la sensibilització d’una cultura agrària més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Els nens aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les.

A més, des del curs passat, la iniciativa té també una voluntat integradora gràcies al projecte “Aprendre a l’hort de l’escola”, que preveu la col·laboració dels treballadors i treballadores de la Fundació Drissa i de la gent gran voluntària de la Fundació Bancària La Caixa en els horts escolars.

Una vegada els alumnes han recollit tots els productes, aquest matí els han portat al Mercat del Lleó, on han muntat una parada a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba (davant del Mercat del Lleó), com qualsevol altra pagès que té la seva parada allà. A més, els alumnes també han aprofitat per fer una visita a l'interior del mercat.