Llagostera Solidària considera que Catalunya viu una transformació demogràfica i social vinculada a la immigració de la qual Llagostera no queda exclosa.
Per aquest motiu, l’entitat ha decidit impulsar un acord entre els partits que es presenten a les eleccions del 26 de maig a Llagostera per tal que durant la campanya electoral no facin demagògia i parlin del fet migratori amb rigor i responsabilitat.
L’acord l’han signat aquest cap de setmana al Casino de Llagostera quatre dels sis partits que es presenten a les properes eleccions municipals: ERC, Junts per Llagostera, PSC i CUP-Alternativa per Llagostera.
C’s no ha respost cap dels correus que se li ha fet arribar demanant acollir-se a l’acord, mentre que el candidat de SOM Catalans, Eduard Solà, ha respost per escrit que no signen la proposta “en no tractar-se en absolut d'un manifest contra el racisme i la xenofòbia, sinó un intent de censura als que denunciem les conseqüències negatives que té la immigració massiva a Llagostera”.
En el mateix escrit afegeixen que faran “campanya denunciant els problemes que l'impacte de la immigració massiva té en el nostre poble, com així ho percep una gran part de la població de la nostra localitat, a la qual vostès volen negar el dret democràtic de expressar-se”.
Des de Llagostera Solidària ho consideren una greu irresponsabilitat i exposen que "Tenint en compte que en el cas de SOM Catalans el seu candidat manifesta que fa 15 anys que viu a Llagostera. L’entitat es pregunta: quants anys calen per saber si ets del municipi?; Qui decideix qui és d’aquí i qui no?; Que potser en Marc, Paula, Amine o Asma, que han nascut a Llagostera fa 10 anys no són del poble?. O potser, el criteri està en el color de la pell?”.
Amb l’acord els partits signants es comprometen, entre d’altres, a “emetre missatges sobre la immigració que donin eines a la ciutadania per conèixer els seus beneficis” i que contribueixin a donar conèixer “les causes estructurals dels problemes que hagin pogut sortir” al voltant del fenomen.
També es comprometen a “basar visions, opinions i missatges sobre la immigració en dades contrastables i no en percepcions subjectives”; a “abordar els problemes que puguin sortir al voltant de fet migratori amb responsabilitat orientant els missatges a buscar solucions”; i a “evitar i denunciar els discursos que incitin el pas del racisme latent als actes de racisme”.