La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb 190.000€ a 26 ajuntaments perquè impulsin estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge.
La majoria d’aquests ajuts tenen com a objectiu la planificació i l’impuls de polítiques socials per pal·liar els problemes en aquest àmbit que més afecten la ciutadania: els habitatges buits, les ocupacions irregulars i la pèrdua de l’habitatge principal.
En comparació amb el 2018, aquest any es destina un 34,57 % més de recursos a aquestes subvencions, fruit del compromís creixent de la Diputació per la millora de la situació de l’habitatge als municipis gironins.
L'import de cada subvenció és de com a màxim 10.000 euros (3.000 euros més que l'edició passada) i les quantitats destinades a cadascuna d’aquestes àrees són: polítiques socials, planificació, projectes de construcció d’habitatges, serveis d’intervenció i rehabilitació.
Els municipis que es beneficiaran d’aquestes subvencions són quatre de l’Alt Empordà (Espolla, Figueres, Roses i Vilafant), cinc del Baix Empordà (la Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Palafrugell, Rupià i Sant Feliu de Guíxols), tres de la Cerdanya (Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà), quatre de la Garrotxa (Castellfollit de la Roca, Mieres, Olot i Santa Pau), dos del Gironès (Llagostera i Salt), dos del Pla de l’Estany (Banyoles i Porqueres), dos del Ripollès (Molló i Ripoll) i quatre de la Selva (Anglès, Caldes de Malavella, Hostalric i Sant Hilari Sacalm).
Quant als imports, les tres comarques que reben els percentatges més alts són el Baix Empordà (20,20 %), la Selva (17,69 %) i l’Alt Empordà (17,18 %).
La Diputació també subvencionarà amb 73.070€ quatre ajuntaments (Banyoles, Olot, Puigcerdà i Ripoll) i tres consells comarcals (el del Gironès, el del Baix Empordà i el de la Selva) a fi defacilitar que la ciutadania tingui accés a les polítiques d'habitatge per mitjà dels serveis comarcals competents. En aquest cas, l'import màxim dels ajuts és de 18.000 euros.