L'empresa Hermanos Ferrández de Múrcia ha tornat a sorprendre el públic de Blanes amb un espectacle pirotècnic d'alt nivell durant la inauguració Concurs Internacional de Focs d'Artifici.
S'han vist combinacions de colors, figures molt variades (estrelles, cors, cares i espirals) i focs aquàtics a banda i banda de Sa Palomera.
Durant una part important de l'espectacle d'ahir dimarts a al nit s'ha aconseguit omplir els tres nivells de l'espai (terra, aigua i cel) a la vegada, un efecte molt aclamat pel públic.
La companyia ha estrenat una figura nova, batejada com a 'roncadora del camuro', una variant de la pluja incandescent ('camuro') que ha incorporat efectes sonors.
Tampoc hi han faltat les tradicionals palmeres i els 'camuros' que han il·luminat de forma espectacular a banda i banda de la Roca de Sa Palomera (platja central i s'Abanell).
El públic que es trobava a la banda de la platja central ha vist amb més dificultat l'espectacle perquè el vent empenyia el fum i impedia veure amb claredat els focs en algun moment. Tot i això, quan ha finalitzat s'ha sentit un fort aplaudiment d'un públic satisfet pel que havia vist.
A partir d'avui, serà el torn de de la italiana Polleggi. Serà la primera vegada que participi en el concurs de Blanes. El 25 de juliol tocarà a la Pirotècnia Valenciana i l'endemà, ho farà Pirotècnia Gironina de València. L'encarregada de tancar la programació de la 49a edició el dissabte 27 de juliol serà l’empresa Zaragozana que ja ha participat en deu ocasions al concurs blanenc.
La tricampiona aspira mantenir el seu lideratge, guanyar una nova edició i fer història. Però tot dependrà del nivell de la resta de competidors. Els encarregats de decidir el millor espectacle són la comissió tècnica, formada per vuit membre, i el jurat popular, amb 38 persones més.
Entre els aspectes que es tenen en compte a l'hora de fer la valoració hi ha la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes disparats, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.
Enric Pérez, que és membre del jurat de la comissió tècnica, destacava minuts abans que els focs aquàtics i sobretot el soroll són aspectes que "agraden molt" al públic de Blanes però que finalment es valora tot el conjunt. Per contra, el que desllueix més són "els forats negres al cel" i precisa, "un segon al cel és molt per a la gent que està mirant" i per tant el que es vol és un espectacle amb un ritme trepidant.
La 49a edició del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes compta amb un pressupost de 129.000 euros, 21.000 menys que l’any passat. Aquesta reducció es deu al fet que l’edició anterior es va optar per allargar un dia més el concurs. I concretament, 8.000 euros són els premis en metàl·lic que rebran els guanyadors (6.000 euros el primer i 2.000 euros el segon premi).
La que quedi en primer lloc, a més, rebrà un trofeu el primer dia de la Festa Major del 2020 i dos contractes més. Un, per tancar la festa major de Lloret de Mar i l'altre i el que serà més especial, obrir la 50a edició dels focs de Blanes.
Enguany s'han presentat quinze empreses per al concurs, set menys que l'edició de l'any passat. Es preveu que aquesta població de la Selva rebi mig milió de visitants durant aquests dies de concurs.