Els encarregats de coordinador el projecte són investigadors del Grup de Recerca en Ciències Socials Aplicades de la Universitat de Girona.
Batejat amb el nom de Diversity and Childhood: Canviant les actituds socials respecte la diversitat de gènere en la infància a Europa, va començar l'1 d'octubre i durarà dos anys.
La Universitat de Girona és qui el lidera, representant així l'estat espanyol i amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els vuit països restants que hi participen són Grècia, Polònia, Croàcia, Portugal, Eslovènia, Hongria, Bèlgica i Lituània, entre els quals hi ha la Universitat de Ljubljana (Eslovènia), Zagreb Pride (Croàcia) o l'Associació Nacional de Drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transgènere LGL de Lituània.
L'objectiu del treball és canviar les actituds i creences cap als menors LGTBI i de gènere no normatiu que pateixen tot tipus de violència pel fet de no ajustar-se a les normes de gènere establertes per la societat.
Segons ha explicat el coordinador del projecte, Josan Langarita, el projecta se centra en cinc "esferes de la vida" dels menors i no només en l'educatiu (l'àmbit on s'ha posat el focus per combatre aquesta problemàtica) sinó que també incorpora els mitjans de comunicació (com a creadors de continguts), la salut, la família i l'espai públic.
A banda de la recerca, també es farà un treball amb més d'un centenar de joves dels diferents països a partir de tallers per "sensibilitzar i conèixer els seus dubtes" i construir els continguts per donar respostes en aquest àmbit. Un material que quedarà recollit en una aplicació mòbil interactiva per a infants i adolescents amb format de preguntes freqüents. Aquests tallers, però, no es podran fer a Hongria ni a Lituània on el reglament estatal prohibeix parlar d'aquests temes amb els menors.
Altres accions incloses són l'elaboració d'un manual per a professionals que treballen amb joves en les diferents llengües, una cinquantena de formacions per a professionals (es preveu formar més de 1.100 persones) per augmentar les habilitats i competències i una curs online d'accés lliure i gratuït.
El coordinador també ha destacat que la transferència de coneixements serà molt important en aquest projecte i que, per tant, també contribuirà a "conscienciar la població" d'unes violències que són "inacceptables" i que atempten "la dignitat humana".
Per la seva banda, la vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat de Girona, Maria Pla, ha afirmat que aquest projecte, centrat en un col·lectiu especialment vulnerable, tindrà un "impacte social molt gran".
El projecte té un pressupost de més de 660.000 euros, dels quals 528.000 euros provenen de fons del programa de drets, igualtat i ciutadania de la UE. Entre les institucions que hi donen suport, hi ha la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat.