En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

La nau central del Terracotta Museu. / Foto: Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Acadèmia Internacional de la Ceràmica és una xarxa de difusió de la ceràmica i està vinculada a la UNESCO i formar-ne part representa tot un reconeixement dins del sector.

Ara, el Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà hi ha ingressat i preveu poder realitzar col·laboracions amb ceramistes i museus d'arreu del món.

Des de l'AIC han valorat positivament l'activitat que es porta a terme al museu bisbalenc, que consta d'exposicions temporals, una altra permanent sobre la importància d'aquesta indústria en el territori i també la preservació del fons que compta amb més de 10.000 peces.

Des del museu han agraït als avaladors de la candidatura els seus esforços per aconseguir entrar en aquesta entitat. D'una banda hi ha Jordi Marcet, que és president de l'Associació de Ceramistes de Catalunya, però també hi havia les ceramistes Madola (Maria Àngels Domingo) i Maria Bofill. Tots ells són membres de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica.

A banda d'aquest equipament gironí, l'AIC també ha acceptat les candidatures del Changchun International Ceramics Gallery (Xina), el CLAY Museum of Ceramic Art (Dinamarca) i el Museu de Olaria (Portugal).

A banda del Terracotta Museu, a Catalunya només hi ha tres institucions que formen part d'aquesta entitat: l’Associació de Ceramistes de Catalunya, el Museu del Càntir d’Argentona i el Museu del Disseny de Barcelona.

L’Acadèmia Internacional de la Cermàmica es va fundar al 1952, inicialment com una associació de museus i organitzacions culturals vinculades amb la difusió de la ceràmica.

Al llarg del temps també han entrat a formar part ceramistes, artistes, dissenyadors, escriptors, col·leccionistes, galeristes, comissaris, restauradors i institucions de reconegut prestigi. Des del 1958 l’entitat està fortament vinculada a la UNESCO, inicialment en assessorament, i a partir del 2001 com a soci oficial del sector cultural.

L’AIC organitza congressos internacionals, conferències, exposicions, internacionals i nacionals i dóna suport a diverses iniciatives privades en galeries o en altres espais culturals.