Divendres es va realitzar la presentació de l’estudi de Francesc Aicart, "La recerca arqueològica a Llagostera: de Mossèn Josep Gelabert a la creació del Centre d’Estudis de Llagostera".
Amb aquesta recerca, l'autor va guanyar la VIII Beca Esteve Fa i l’Àrea de Cultura, des de l’Arxiu Municipal de Llagostera, n’ha editat un llibre de la Col·lecció Beca Esteve Fa Tolsanas
El desvetllament de l'interès per l'arqueologia en el municipi de Llagostera, tot i ser esmentat en diverses obres d'àmbit general del segle XIX, va iniciar-se amb l'arribada del mossèn i geòleg Josep Gelabert i Rincón. Ell va ser qui va impulsar la creació del Museu-Biblioteca i va traslladar els seus coneixements a joves de Llagostera, com Josep Calvet i Amat.
La mort sobtada de mossèn Gelabert el febrer de 1936 i l'esclat de la Guerra Civil van marcar un tall en la recerca que es va reprendre a mitjans dels anys cinquanta amb el retorn de l'exili de Josep Calvet i l'aparició de nous aficionats a l'arqueologia, liderats per Esteve Fa i Tolsanas.
El boom de l'arqueologia llagosterenca es produí l'any 1966 a partir de la descoberta del jaciment de Maiena i la creació del Centre d'Estudis de Llagostera, que no va acabar reeixint en la consolidació del museu però va deixar un llegat arqueològic d'una inqüestionable vàlua.
Francesc Aicart Hereu, és Doctor per la Universitat de Girona, llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Geografia i Història, per la UAB. Actualment és professor col·laborador del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i president de l'Institut d'Estudis del Baix Empordà.
La presentació va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament a càrrec del periodista Joan Ventura, el catedràtic de prehistòria de la Universitat de Girona, Narcís Soler, l’autor del llibre, Francesc Aicart i de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.