En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A causa dels efectes del temporal de les últimes hores i l'augment del cabal de rius i torrents, l’empresa Consorci de la Costa Brava, no pot subministrar aigua al municipi de Llagostera.

Això obliga a utilitzar les captacions pròpies del municipi, una de les quals presenta un excés de Manganès.

El manganès és un paràmetre indicador de la qualitat de l’aigua, present de manera habitual en la dieta humana però que, en excés, pot ocasionar coloració i presencia de sediments en l’aigua de consum.

De totes maneres, al no sobrepassar en cap cas el valor consensuat pel Ministeri de Sanitat amb totes les Comunitats autònomes en els Sistema de Informació Nacional d’Aigua de Consum com valor de qualificació no apte, l’aigua continua qualificada per l’autoritat sanitària com apta pel consum amb excés de terbolesa.

Tot i això, l’empresa concessionària de l’Aigua a Llagostera, Aqualia, en col·laboració amb l’ajuntament, està estudiant diferents mesures per resoldre la situació en el menor temps possible.

Per a qualsevol aclariment o informació addicional, poden dirigir-se a les nostres oficines situades al carrer Consellers nº 11, o al número d’Atenció al Client aqualia-contact 900 81 40 81.

Recordem que les reserves d’aigua son limitades i es demana a la població que faci un consum responsable de l’aigua potable en situacions com aquesta.

L'aigua que distribueix el Consorci de la Costa Brava és captada al Pasteral i abasta desenes de municipis. Des del punt de captació és transportada per gravetat a l'Estació de tractament d'Aigua Potables de Montfullà.

Un cop potabilitzada, es reparteix, per una banda a Girona, Salt i Sarrià i, per una altre a la Costa Brava Centre (Llambilles, Mancomunitat de l'Onyar (Riudellots de la Selva i Campllong), Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell–Platja d'Aro, Calonge, Palamós i Mancomunitat de Palafrugell, Vall-llobrega, Pals, Begur, Regencós i Torrent).

Al llarg del seu traçat, hi ha tres dipòsits reguladors a Montfullà, Llagostera i Platja d'Aro, amb una capacitat total de reserva de 17.500 m3.