El pas del temporal Gloria ha deixat molts desperfectes a diversos municipis gironins, els més castigats sobretot els de la llera del Ter, però també a la costa.
Ara, molts municipis comencen a avaluar el cost que costarà arreglar tots els desperfectes ocasionats.
L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro calcula que caldran 2.385.000 euros per arreglar els desperfectes. El gruix de la factura és per reparar els danys al passeig marítim de la població. En concret, la valoració dels tècnics conclou que costarà 2,07 milions d’euros que han de servir per reparar la llosa del passeig que s'ha descalçat uns 450 metres perquè va desaparèixer la sorra de la platja (975.000 euros), reparar l'enllumenat perquè la borrasca va arrasar les rases i el cablejat elèctric soterrat a tot el passeig (835.000) o arreglar danys en aquell paviment que és parcialment recuperable (175.000 euros). La fúria de les onades durant el temporal ha afectat les platges. L'ajuntament xifra que netejar, retirar sorra i redistribuir-la costarà 245.000 euros.
Per la seva banda, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha quantificat en 1 milió d'euros els danys. El front marítim concentra el gruix més important d'afectacions. Al passeig marítim s'han de refer escales i substituir mobiliari amb un cost global de més 210.000 euros. Al passeig de Fenals caldrà destinar-hi uns 182.000 euros més per construir de nou el mur i reparar un esvoranc d'uns 40 metres. La resta de treballs són sobretot a vies públiques, parcs i jardins i reparacions a la xarxa d'aigua. L'alcalde confia poder assumir la factura amb els ajuts extraordinaris de les diferents administracions però ha subratllat que, mentre els diners no arribin, ja es posen a treballar en reparar els danys per tenir el municipi en bones condicions el més aviat possible.
A Palafrugell es calcula que reparar els danys del temporal costarà 1 milió d'euros. Sobretot, allà on el mar ha fet més mal és a la zona de Llafranc. Aquí, les onades es van menjar part del passeig, hi ha diferents esvorancs i van esfondrar trossos del mur que separa els negocis de la platja. De fet, els danys a Llafranc són els que s'enduen la major part del cost de reparació. En concret, fins a 800.000 euros. L'alcalde, Josep Piferrer, diu que encara és aviat per poder donar terminis, però ja admet que aquest estiu el passeig no estarà reparat "a causa de la magnitud de l'obra". A més, també caldrà estudiar fins a quin punt el mar ha descalçat la zona. Al municipi, també han rebut les zones de Tamariu i de Calella. I només per fer-se'n una idea de la força de l'aiguat, el consistori ha explicat que, durant l'episodi, el Gloria va arribar a arrencar fins a un centenar d'arbres a la zona més interior del municipi.
D’altra banda, els municipis de Torroella de Montgrí i l'Estartit han xifrat en 4,3 milions d'euros els danys ocasionats pel temporal Gloria al municipi. Gairebé la meitat de tot aquest balanç se l'emporten els costos de reparació de la planta potabilitzadora, que el riu Ter va inundar, i de la canonada que abasteix el municipi d'aigua potable. A més, segons subratlla el consistori, hi ha molts trams de platja que literalment "han desaparegut sota un mantell de tones i tones de residus" arrossegats per la riuada; no només vegetals, sinó també deixalles. Es calcula que netejar i reparar els serveis vinculats a les platges costarà 350.000 euros. L'alcalde de Torroella, Jordi Colomí, diu que "no pot ser" que l'Ajuntament sigui qui hagi d'assumir tota la neteja, perquè la brossa arriba "de tota la conca del Ter" i també considera "inadmissible" que el poble quedés aïllat per la crescuda del riu.
Un dels altres municipis que també ha quantificat els danys és l'ajuntament de Verges. Xifra en més d'1,5 milions d'euros els desperfectes causats pel temporal. Aquesta valoració inclou tant els desperfectes ocasionats, com també la previsió de diferents actuacions per prevenir inundacions en un futur. Els tècnics situen com a actuació més urgent, i també la que costarà més diners, reconstruir tota la mota de la part esquerra del municipi. La mota és l'estructura que frena les inundacions provocades per l'augment de cabal del Ter i evita que l'aigua arribi a zones poblades. Durant els dies del temporal, sobretot la nit de dijous a divendres, la mota va cedir en alguns punts i la van haver de reforçar per contenir el desbordament. També caldrà reforçar l'altra part de la mota, arreglar les comportes i els marges del rec del molí i del rec de l'estany, i arranjar camins i escòrrecs de la zona inundada. L'ajuntament destaca que el temporal també ha afectat la zona del cementiri, que ha patit filtracions importants en la seva estructura, i l'accés a tota la zona del dipòsit de l'aigua.
Un dels altres municipis gironins que també ha quantificat els desperfectes és Salt. Els serveis tècnics de l'Ajuntament han xifrat en gairebé mig milió d'euros els danys. En concret, una primera estimació situa l'afectació en 452.000 euros. D'aquesta quantitat, gairebé la meitat se l'emporten les destrosses que la crescuda del Ter va provocar al Parc d'Aigües Braves de la Pilastra, que va desaparèixer del tot. Es calcula que recuperar la zona costarà 234.000 euros. La valoració dels desperfectes també inclou 72.000 euros de danys a la zona de les Deveses. La resta, fins arribar al global, es reparteixen en diferents danys (com ara filtracions en edificis, cobertes afectades o arbres caiguts).