En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge del castell de Calonge. / Foto: Ajuntament de Calonge

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El castell de Calonge està considerat com un bé inalienable i per això la Generalitat no permet la seva transmissió de propietat, tot i que sí que pot cedir-ne el dret d'ús.

El 1999, la Generalitat i el Ministeri de Foment, conjuntament amb l'Ajuntament de Calonge, van signar un protocol de col·laboració sobre unes obres de rehabilitació i condicionament de l'edifici. Aquest acord ja incloïa una cessió d'ús per a l'Ajuntament durant 30 anys.

Ara, la Generalitat ha accedit a allargar la cessió d'ús del castellell 30 anys més i el municipi podrà continuar amb la gestió i el manteniment d'aquest equipament fins el 2050. L'alcalde del municipi, Miquel Bell-lloch, ha valorat positivament aquesta fita, tot i que ha avançat que estan negociant una prorroga de 15 anys més dels ja aconseguits.

L'objectiu del govern local és consolidar el castell com un centre cultural. De fet, el 2015 ja es va començar a reformar algunes de les sales per habilitar-les com a sales d'exposicions i també sales de concerts, xerrades i congressos.

Ara, ja s'han fet la major part de les reformes previstes, que s'han finançat en bona part per l'Ajuntament i la Diputació de Girona.

El castell de Calonge té una superfície de 1.582 metres quadrats construïts. L'any 1979 el castell estava en estat ruïnós i sense ús, fins que es va portar a terme una reforma que va permetre adequar una part de l'edifici com a seu de l'Ajuntament, fins al 1998. L'any 1999 es va iniciar una reforma de l'edifici, que va modificar substancialment la seva imatge i que va quedar inacabada