Segons ha detallat la PAH i l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, la policia ha arribat fins al domicili de la dona a les vuit del matí, on els agents de l'ARRO haurien "esbotzat la porta" per entrar-hi.
Quan els veïns, membres de la PAH i representants de l'Ajuntament han arribat, ja era massa tard i ja s'havia efectuat l'ordre judicial.
Davant d'això, l'alcalde ha detallat que no poden "deixar al carrer" la dona de 77 anys i el seu fill i per això han començat a buscar alternatives. La primera d'elles i com a "mesura urgent", l'Ajuntament ha ofert a l'afectada que vagi a dormir a una fonda del poble.
Tot i així, la portaveu de la PAH del Baix Montseny ha afirmat que l'afectada ha decidit anar de forma voluntària a casa uns veïns, tot i que no està clar on passarà la nit. L'alcalde ha afirmat que hi ha molta gent del poble que "s'està implicant" amb el cas i ofereix tota l'ajuda que pot.
Mentrestant, des de la plataforma han afirmat que ja han recriminat al jutge que el desnonament no s'hauria d'haver produït, ja que consideren que s'hauria d'incloure "dins del decret de lloguer social". L'advocat ha presentat un recurs i estan a l'espera de la resposta judicial.
El desnonament de l'Emilia d'aquest dijous ha estat una "sorpresa" per a tothom, ja que ningú tenia cap coneixement que avui es faria efectiu.
De tota manera, des de la PAH han alertat que la notificació judicial que havia rebut ja avisava que l'ordre es podia fer efectiva "a partir del dia 20 de febrer". Per això, com que el divendres de la setmana passada la pressió veïnal va obligar a suspendre'l, aquest dijous s'ha reprès.
Davant d'això, l'alcalde de Breda ha assegurat que "costa de creure" que sigui legal posar una data oberta al desnonament i ha criticat que el jutge hagi utilitzat aquesta fórmula "poc ètica" per fer fora a la dona i al seu fill del seu domicili.
L'emiliana portava 54 anys vivint en aquesta casa. Fa uns anys, el seu fill va demanar un préstec personal al Banc de Santander i el seu pare el va avalar amb les escriptures de la casa. Com que el seu fill no va poder tornar el crèdit, el banc es va quedar amb la casa i posteriorment el domicili se'l va vendre a un fons inversor, que ha estat qui ha demanat desallotjar a la família.
Mentrestant, l'Ajuntament de Breda ja està buscant un pis de lloguer per a l'Emilia. Manresa ha avançat que ja han activat la taula d'emergència que té l'Oficina d'Habitatge de la Generalitat per buscar un pis per a l'afectada. A més, estan estudiant alternatives com un "lloguer de copagament" en què la dona pagui el que pugui de lloguer i "la resta ja ho posarem des de les administracions".