Els Centres, Acadèmies i Escoles de Dansa demanen la "immediata reactivació" de l'activitat formativa, en la fase 2 del desconfinament i sempre "minimitzant el risc que representa l'epidèmia per la salut".
Ja han presentat a les institucions una proposta de pla de reobertura per aquests centres de formació, en el benentès que l'ensenyament no reglat de la dansa "és un sector amb especificats pròpies".
"Davant la imminent aplicació del desconfinament per fases, el sector demana que es tinguin en compte les seves singularitats i es desenvolupin mesures d'emergència, impulsant un pla de rescat i represa de l'activitat, per a què, seguint totes les mesures de seguretat, els centres de formació de dansa puguin obrir quant abans millor", exposen.
El sector, diuen "no pot estar aturat fins a l'inici del nou curs i s'ha de reprendre l´activitat presencial de forma immediata". I és que la seva activitat ha quedat d'entrada englobada amb les activitats educatives ordinàries, i per tant ajornada fins a l'inici del nou curs després de l'estiu.
En concret, se subratlla la reobertura per reprendre l´ensenyament presencial per a ballarins (alumnes) "sotmesos a un entrenament d’alt rendiment i que necessiten de forma urgent recuperar el contacte amb els seus mestres, per a mantenir el seu cos i ment en optimes condicions".
Els centres que ofereixen activitats de dansa poden articular fàcilment una obertura progressiva, donat que no tenen el gran ràtio de les escoles d'ensenyament general o de les universitats, afegeixen.
El control d'aforament, per garantir un espai mínim d'1,5 metres de distància entre alumnes i resta del personal, és una de les mesures del 'protocol d'higiene' amb què acompanyen la proposta que han lliurat a les autoritats. Aquest inclou també reforçar el servei de neteja, fer controls de temperatura a l'entrada, no fer ús de vestuaris i dutxes, ventilar els espais entre classes, desinfectar regularment els espais i els equips comuns, i impedir l'entrada d'acompanyants i/o familiars dels alumnes a les instal·lacions, entre altres.
El Pla que s'ha presentat, i que resta a l'espera de validació per part de les autoritats sanitàries i polítiques, té el suport de l'Associació d'Escoles autoritzades de Dansa de Catalunya, l'Associació de Professors de Dansa de la demarcació de Barcelona, la Federació Catalana de Professors de Dansa, l'Associació de Professors de Dansa de les comarques de Tarragona, l'Associació Professionals de la dansa de Catalunya i l'Entitat d'Interès Cultural LiceXballet, ssociació fundada per antics ballarins del Gran Teatre del Liceu.