El Consell Regulador de la DO Empordà i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l'Empordanet han signat aquest dimecres el manifest 'Maridatge empordanès'.
La voluntat és la de reforçar vincles i treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la covid-19.
L'escrit subratlla que "la unió i col·laboració bilateral" serà clau a l'hora d'encara la represa de l'activitat i adaptar-se a un nou escenari "on la salut serà l'objectiu essencial" i les mesures de seguretat contra el coronavirus "imprescindibles" per tenir el segell de destinació de confiança.
El manifest es fixa com a objectiu treballar conjuntament per recuperar aquests "dos sectors clau en l'economia de les comarques gironines".
Amb aquest escrit, els restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per subratllar que "durant la represa de l'activitat la salut serà̀ l'objectiu essencial". I que les bones pràctiques i els protocols de seguretat es convertiran en "imprescindibles" perquè el territori sigui "reconegut com a destinació́ de confiança, en termes turístics i gastronòmics".
Així mateix, cellers i restaurants reforcen el compromís amb els productes de proximitat per tal de ser-ne els seus "principals prescriptors". "La relació entre aquests dos sectors és ancestral, i ha estat a l'Empordà, on els productes de la contrada han esdevingut identitaris a ulls dels visitants", recull el manifest. I hi afegeix: "Ho són les gambes i les garoines, l'arròs i la ceba, les cireres i les pomes, els olis i els vins".
"Reivindiquem junts la identitat de la nostra cuina i de la nostra gastronomia, com a empreses, com a artesans i com a persones", diu l'escrit.
A la signatura del manifest hi han assistit un centenar de representants de cellers i restaurants. L'escriptor Adrià Pujol ha estat l'encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, Roser Bronsoms; el president La Cuina de l'Empordanet, Vicenç Fajardo, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí.