En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fins ara, l'Ajuntament de Girona ja feia campanyes d'esterilització dels animals per evitar que proliferessin sense cap tipus de control. Ara, s'incorpora la identificació dels animals amb microxip i la inscripció en un registre.

D'aquesta manera, en cas que l'animal presenti problemes de salut, hi haurà un registre previ amb tots els seus antecedents. De la mateixa manera, es podran identificar en cas d'atropellament.

El Col·legi de Veterinaris ha ofert aquests xips a un preu més reduït al consistori, fet que ha permès arribar a l'acord.

La idea és augmentar el control dels animals i tendir a la reducció de població de gats de carrer i també de colònies urbanes que hi ha a la ciutat. Això implicarà una reducció en l'impacte sobre la biodiversitat i també reduir els conflictes veïnals que ocasionen els animals al carrer.

De cara al projecte hi haurà deu responsables de barri, que són voluntaris de la Federació Xarxa Gatera, i controlaran els gats de nou zones de la ciutat. La seva tasca serà coordinar la cura, l'alimentació i la captura dels gats que viuen al carrer per traslladar-los als centres veterinaris. Cada vegada que es capturi un gat nou, es revisarà el seu estat de salut, s'esterilitzarà i s'instal·larà un microxip. A més, els tornaran en una colònia o en una casa d'acollida.

Per altra banda, els voluntaris que s'inscriguin a l'Associació Gats de Girona (que ja són 90 persones) rebran la cobertura d'una assegurança que els empara pel desenvolupament de les seves tasques.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Girona ha contractat l’elaboració d’un estudi faunístic dels gats de carrer per tenir una fotografia més acurada de la situació actual. Principalment, es comptaran quants gats de carrer hi ha a la ciutat i quina és la distribució de les colònies, per tal de fer una diagnosi del seu impacte ambiental i fer propostes de gestió.

Les tres parts van firmar el conveni el 13 de gener del 2021 i ara s’ha començat a implementar. L’acord és per quatre anys amb opció de pròrroga d’any en any, fins a un màxim de 4 anys més. L’Ajuntament de Girona aportarà un total de 30.000 euros aquest primer any per l’inici i funcionament del projecte.