El Festival MOT torna a escalfar motors per celebrar la setena edició a partir del 18 de març. L'any passat es va anul·lar el festival a causa de la pandèmia, quan tota la programació estava a punt.
De cara a aquest 2021 s'ha recuperat bona part de les activitats previstes i s'ha reprogramat. Tot i així, les dues directores del festival avancen que serà "diferent al d'altres anys" perquè "tota la nostra vida ha canviat".
El principal canvi és en el format, ja que hi haurà una programació "híbrida" que combinarà activitats presencials amb virtuals. De fet, tots els autors internacionals que hi participaran, ho faran a través de videoconferència a causa de les restriccions de mobilitat que hi ha actualment. Tot i així, també hi haurà autors presencials i públic, que podran assistir a les converses registrant-se prèviament a través de la pàgina web.
Un altre canvi destacat és l'escenari gironí, ja que si bé fins ara es feien les activitats a la Biblioteca Carles Rahola, aquest any es faran al Centre Cultural de la Mercè. La temàtica d'enguany serà la creació artística a través de la literatura.
La comissària del festival, Glòria Bosch, ha destacat que la programació intentarà mostar "com cadascú elabora el seu procés creatiu" a través d'un "'collage'" que tenen per la suma d'"elements que entren a la vida".
Un dels exemples és l'autora Tracy Chevalier, que explicarà com crea les seves ficcions a través de pintures, tapissos o imatges. Ho farà a través d'una de les seves obres, 'La noia de la perla' que parteix del conegut quadre de Vermeer. Chevalier participarà en aquesta conversa moderada per Eva Piquer el 19 de març de les vuit del vespre. Aquells qui ho vulguin podran escoltar-la en directe a través d'una pantalla al Centre Cultural de la Mercè, però també hi haurà la possibilitat de fer-ho des de casa seguint-ho des del canal de Youtube del festival.
Chevalier és una de les diferents autores internacionals que participaran en el MOT de forma virtual, tal com també ho farà Heather Rose o Ignaxy Karpowicz. El que no han suprimit, són els Vermots una conversa a l'hora del vermut entre diversos autors, mentre el públic pot veure o menjar.
La programació del MOT es farà entre el 18 i el 20 de març a Girona i una setmana més tard, del 25 al 27, es traslladarà a Olot.
Les directores del festival han avançat que possiblement el certamen mantindrà el format híbrid més enllà d'aquesta edició marcada per les restriccions sanitàries. Segons han explicat, aquest format els permet arribar a un públic de fora de les comarques gironines i també facilitar la participació d'escriptors per via telemàtica.