En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diverses persones enganxant cartells a la façana de la Delegació del Govern a Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els sindicats USTEC-STES i CCOO han omplert de cartells la Delegació del Govern a Girona aquest dilluns a la tarda per reclamar que el Departament redueixi les ràtios d'alumnes a cada classe.

La portaveu de CCOO d'Educació a les comarques gironines, Esther Satorras, ha recordat que el Departament d'Educació ja ha reduït les ràtios aquest curs a causa de la pandèmia però ara volen "que les mantingui".

Els sindicats també han reclamat altres mesures al Departament com ara la supressió del decret de plantilles o que redueixin dues hores lectives als professors majors de 55 anys. A més, critiquen la "manca de negociació" d'Educació amb els sindicats.

La penjada de cartells que s'ha fet a la Delegació de la Generalitat a Girona s'ha replicat arreu de Catalunya en un clam dels sindicats al Departament d'Educació per resoldre algunes de les millores laborals que els sindicats proposen. N'hi ha d'històriques com ara la supressió del decret de plantilles i n'hi ha d'altres sobrevingudes arran de la pandèmia com ara la petició perquè Educació doni mascaretes FFP2 al professorat.

La portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Glòria Polls, ha remarcat la importància de "garantir la salut a les aules" i per això insisteix en què el Departament ha de donar EPI a tots els treballadors per minimitzar el risc al qual estan sotmesos cada dia.

A més, també ha demanat que es compleixi la distància de separació entre taules a les classes i que no es carreguin més els equips directius amb qüestions administratives relacionades amb la pandèmia. "Cal que els equips se centrin en el projecte pedagògic", ha insistit Polls.

Per altra banda, els sindicats han reclamat convertir les substitucions de terços de jornada en mitja i augmentar la contractació de personal per tal de garantir que es compleixen les ràtios actuals i que no es tanqui cap grup en cap escola pública. Consideren que en cap situació es poden superar els deu alumnes a Educació Infantil i els quinze en la resta de cicles escolars.

A més, han exigit el retorn del poder adquisitiu que tenia el personal docent abans de les retallades, així com la resta de drets que van perdre a causa de la reducció pressupostària del Govern durant la crisi econòmica.