En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La silueta de diversos joves al carrer que celebren el final del toc de queda. / Foto: Sílvia Jardí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les imatges que es van veure en alguns punts de Catalunya amb centenars de ciutadans celebrant als carrers el final del toc de queda no van sorprendre el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Ha explicat que ja s'ho esperava i ha recordat que també es van fer festes els dies anteriors.

Malgrat això, es va fer el dispositiu més gran possible. Les incidències han estat més lleus aquesta passada nit i el conseller preveu que seguiran disminuint.

Sàmper ha defensat la posició del Govern de no fer res per mantenir el toc de queda nocturn. "Estem baixant de forma ràpida, i per tant hem pres la determinació de no fer res respecte al confinament nocturn perquè Salut té clar que tenim un cert control de l'epidèmia" i "capacitat per preveure una rebrincada cap amunt de la pandèmia", ha explicat.

Ha argumentat que dictar ara un nou toc de queda seria "molt greu pel cervell humà" i no preveu que les dades epidemiològiques ho puguin tornar a requerir. Això no obstant, ha criticat "una certa deixadesa de funcions" del govern espanyol per cedir als tribunals la decisió de si permetre o no allargar aquesta mesura.

Segons el conseller els "dos focus" principals d'infeccions de covid-19 són les festes il·legals als carrers i les festes privades a les cases.

Els següents passos en la reobertura dels sectors més castigats per les restriccions es faran a poc a poc per evitar haver de fer passos enrere. Interior es va reunir divendres passat amb el sector de l'oci nocturn per valorar un pla sectorial de reobertura per aquest sector que implicaria començar reobrint lentament l'oci nocturn regulat a l'exterior.

A part de l'oci nocturn, Sàmper també s'ha referit als creuers. "Volem tornar a la normalitat com més aviat millor, el que no puc dir és una data perquè ho volem fer de forma ràpida i segura".

Pel que fa a la restauració, les properes mesures tindran a veure amb un increment de l'aforament i de l'horari d'obertura.

El problema de la reobertura dels estadis de futbol, segons Sàmper, són els accessos, que generen cues a l'entrada. "Potser s'ha de fer una entrada en dues hores".

Sàmper ha dit que en l'àmbit de la cultura "s'anirà increment l'aforament permès sempre que es mantinguin les mesures corresponents". Ha explicat que elements com la ventilació s'hauran de mantenir a partir d'ara.

Un altre element que ha vingut per quedar-se és la mascareta, segons el conseller. Ha dit que el seu ús "ha fet que aquest any no hi hagi grip i que les afeccions al·lèrgiques fruit del pol·len hagin baixat una barbaritat". "La seguirem portant a la butxaca i per exemple al transport públic on va tanta gent ens la posarem quan entrem i ens la traurem quan sortim, perquè al metro i al tren s'ha demostrat que és positiu", ha exposat.