El nou permís menstrual, pactat amb els sindicats, s'inclou dins l'article del conveni que regula la flexibilitat horària del personal municipal de Girona.
Literalment, el redactat recull que "les dones, homes trans i persones no binàries" que necessitin "conciliar el dret a la salut i el seu benestar amb el del treball per raó de la menstruació" podran disposar d'un màxim de 8 hores mensuals. Se les podran agafar seguides o no, i les hauran de recuperar en un termini màxim de 3 mesos.
L'Ajuntament de Girona, és pioner a l'hora d'implantar-lo.
El nou permís ha rebut l'aval gairebé majoritari del ple. De fet, hi han votat a favor 26 dels 27 regidors que té l'Ajuntament de Girona. L'única nota discordant ha estat el portaveu de Cs, Daniel Pamplona, que s'ha abstingut. Fins i tot la seva companya de grup, Miriam Pujola, se n'ha desmarcat.
La tinenta d'alcaldia d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, ha destacat que aquest permís "capdavanter" deriva d'un acord "que la societat entén i comparteix", i que posa el consistori "com a exemple de bones pràctiques". "És un permís que elimina el tabú al voltant de la menstruació, i que posa per davant el benestar i la salut", ha destacat.
Planas també ha afirmat que la proposta "millora el benestar" del personal municipal, i que sempre que es parla de la menstruació es fa referint-s'hi com "una indisposició puntual", i en cap cas, com "un problema físic o una malaltia".