L'Ajuntament de Llagostera aposta per la xerojardineria, un sistema sostenible i consisteix a tenir zones de jardineria autosuficient.
Ara, als parcs i jardins urbans s’optimitza tots els recursos, tant l’aigua com les hores de dedicació. És una jardineria sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que evita l’ús d’insecticides i substàncies químiques contaminants.
Des de ja fa unes setmanes, a diverses zones de Llagostera s’ha decidit aplicar la xerojardineria. En concret al Parc Eugeni Gurnés (Can Gotarra), l'avinguda Maria Gay, el Sector Fonollerons, el Sector Cavissa (Polígon Industrial), les urbanitzacions Llagostera Residencial, la Mata, Mont-rei i la Canyera i el nou aparcament del mercat setmanal.
“Es deixa créixer l’herba natural autòctona i no es fa cap aportació hidràulica durant l’any. Depenent de les circumstàncies, es pot regar puntualment o passar una desbrossadora. Aquest sistema permet optimitzar els recursos que dedica la Brigada Municipal en el manteniment de parcs i jardins urbans i altres zones del municipi on creix vegetació”, segons ha explicat la regidora responsable de l’àrea, Glòria Malagon.
En els pròxims mesos està previst ampliar les zones d'actuació: el parc del carrer Maiena, la plaça de l'Exili, el parc de la Torre, les zones infantils de l'Estació, dels carrers Baixada de la Costa i Lacustària, del carrer Ricard Casademont, del carrer Pujada del Dipòsit, el parc de la salut, la plaça Narcís Casas, l'avinguda Gironès, el passeig Pompeu Fabra, el carrer Lleida, la plaça del Castell, el carrer Costa Brava, la zona infantil del carrer Mas Sec, el carrer Romaní i l'avinguda Canigó.