En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Procicat ha autoritzat que els grans espais amb capacitat per a més de 10.000 assistents puguin acollir fins al 60% del seu aforament.

Pel que fa als aforaments en competicions esportives, en les instal·lacions o equipaments amb un aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim autoritzat passa del 40 al 60% en grups sectoritzats de màxim 6.000 persones, i del 30 al 40% si són espais tancats, amb grups de com a màxim 1.750 persones.

En les instal·lacions i equipaments en espais tancats, es manté l’aforament màxim del 70% però el número màxim d’assistents passa de 1.000 a 1.750 persones. A més, en aquelles instal·lacions que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i es garanteixin mesures de control d’aglomeracions, el número màxim d’assistents passa de 3.000 a 3.500 persones amb grups sectoritzats d’un màxim de 1.750 persones i respectant el 70% d’aforament.

De la mateixa manera, també ha aprovat que l'interior de la restauració pugui tenir taules de fins a 10 comensals, deixant enrere així la restricció de fins a 6 persones.

Aquesta nova resolució entra en vigor aquest dijous i té una vigència de 8 dies.

D'altra banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l'executiu portarà al TSJC l'ús del passaport covid per a l'oci nocturn per així assegurar-se el seu aval. Segons ha dit, "la data de reobertura no està tancada" però ha explicat que serà "el més aviat possible" atenent a les dades epidemiològiques i a l'aval judicial.

En aquest sentit, Plaja ha confirmat que, tot i que després de la sentència del Suprem sobre Galícia es podria fer servir sense problemes, el Govern té previst portar al TSJC l'ús del passaport covid per entrar als locals d'oci nocturn que no tenen espai exterior.

D'aquesta manera, ha dit, l'executiu vol blindar jurídicament la mesura i evitar nous sotracs a les decisions del Govern. "És la millor manera de tenir totes les garanties jurídiques, que són complexes", ha comentat. Segons Plaja, el Govern no contempla de moment cap "altre escenari" que no compti amb l'aval del passaport covid per part del TSJC.

En relació a l'oci nocturn, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha exigit concretar d'una vegada l'obertura de l'oci nocturn i ha carregat contra la "miopia política" del Govern. L'entitat acusa l'executiu català de "falta de diàleg i d'un total desconeixement del sector" per encarar una obertura progressiva dels espais interiors i exteriors de bars i discoteques, com estan fent la resta de comunitats autònomes.

"Volem remarcar que el botellot és un acte prohibit i que denota la manca de control a la via pública tot i l'evident perillositat, lamentablement ja no només a nivell epidemiològic", ha assenyalat la Fecalon, que reclama tornar als horaris habituals de tancament, amb ús de la pista de ball i aforaments "econòmicament viables".

"Si no és d'aquesta manera no es podran combatre els greus problemes d'aldarulls públics que s'estan produint amb els botellots", ha remarcat la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn, que ha recordat que la setmana passada ja va impugnar al TSJC l'última pròrroga de les mesures del Govern.

La Fecalon insisteix en la reobertura immediata de l'oci nocturn amb l'ús del passaport covid, amb els mateixos criteris establerts pel Tribunal Suprem. "Si l'administració catalana volgués implantar el passaport covid no hauria de fer res més que no oposar-se a la mesura cautelar", ha assenyalat l'entitat.

Finalment, la Fecalon denuncia que el Govern està incomplint acords amb el sector d'una cinquena línia d'ajuts per una "picabaralla" entre els departaments d'Economia i Empresa. "Acumulem ja més de 18 mesos de tancament i amb les ajudes rebudes només hem pogut sufragar, com a màxim, entre el 5 i el 15% de les despeses fixes", ha conclòs l'entitat.