En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels artistes i autoritats en la presentació de l'Inund'ART. / Foto: Inund'Art

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Inund'ART que se celebra a Girona entre l'1 i el 3 de juny reformularà la seva proposta.


Després de dotze anys apostant per tota mena de disciplines artístiques, en aquesta 13a edició la mostra se centrarà únicament en activitats vinculades a les arts visuals i deixarà de programar propostes d'altres àmbits culturals.


El nou plantejament de l'Inund'ART inclou també una major participació per part dels espectadors. De fet, el festival inclourà aquest 2018 una vintena d'instal·lacions exteriors, vuit representacions, dos recorreguts sensitius, a més d'altres activitats artístiques centrades en les arts visuals.


Una de les més destacades són les tretze exposicions a la Casa de Cultura de Girona i que es podran visitar fins el 22 de juny.


Els dos recorreguts sensitius són una de les principals novetats d'aquesta edició. Des del festival s'ha apostat per aquesta nova línia de treball que busca "crear experiències úniques en què l'espectador formi part de l'obra".


Una de les activitats és 'Nit d'Asil', de la companyia La Nave que tindrà lloc a La Carbonera i que involucra els participants amb els sentits i la imaginació, ja que reprodueix un fragment de les vides entrellaçades de quatre personatges que han d'abandonar casa seva per poder sobreviure.


L'altra recorregut, titulat 'Lectura al presoner que vaig ser', tindrà lloc al Refugi Antiaeri dels Jardins de la Infància i proposa una ocupació sensible d'aquest espai que relliga diverses maneres d'expressió: representació, cant, escultura, projecció i textos, tot de manera simultània. Aquesta proposta multidisciplinar és obra dels artistes Pep Aymerich, Antoni Madueño, John Moderno i Raquel Moron.


A partir d'aquesta edició l'Escola d'Art d'Olot i l'Escola Municipal d'Art de Girona, no seran els únics centres educatius que es beneficiïn de l'Inund'art. Aquest any s'amplia la iniciativa a diversos instituts de la ciutat.


En aquesta línia, els alumnes de plàstica de 4rt d'ESO de l'Institut Jaume Vicens Vives també participaran en aquesta edició amb la instal·lació d'una obra que es podrà veure al Pont de les Peixateries Velles, i en la què els joves


També es mostraran els treballs realitzats pels alumnes d'Art de 1r de Batxillerat de l'Institut Santiago Sobraqués a la Casa de Cultura, amb una exposició col·lectiva multidisciplinar que inclou vídeo, fotografia i dibuix. Per la seva banda, els alumnes de l'Escola el Far de l'Empordà són els encarregats de la senyalització d'Inund'ART 2018.


També cal recordar el treball conjunt que es fa a la Catalunya del Nord, i el suport de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Inund'ART acull en aquesta edició diversos projectes transfronterers en els que participen artistes de banda i banda dels Pirineus, amb l'objectiu de provocar sinergies que connectin aquests dos territoris a través de l'art i la creativitat i impulsar el coneixement de les propostes artístiques de cada zona entre el públic de l'altre costat de la frontera.