En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'estudiant de Ciències Poítiques, Isaac Pedrós, en una zona de descans de la Facultat de Dret. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fa 15 anys la Universitat de Girona comptava amb 6 estudiants amb discapacitat, ara n'hi ha 182 i tot apunta que l'any vinent se superaran els 200, una xifra "impensable" fa una dècada.

Segons explica el president de Multicapacitats, Isaac Padrós. I és que la integració d'aquest col·lectiu a la vida universitària ha estat "exponencial" els darrers anys. Institució i entitats han treballat colze a colze per aconseguir-ho i adaptar els temaris als alumnes que ho necessiten.

Padrós assenyala que la relació és "molt estreta" i es mostra "satisfet" dels resultats que s'estan aconseguint, però reconeix que encara "tot just estem al principi". "A la Universitat de Girona s'està fent molt bona feina i els treballadors tenen una especial sensibilitat per acollir-nos", remarca.

El president de Multuicapacitats deixa clar que no tenen exàmens més assequibles que la resta de companys de la carrera, sinó que se'ls facilita l'accés a la informació. "El que ens permeten poder llegir i estudiar adaptant els continguts a la discapacitat. Després fem l'examen com la resta", explica Padrós.

Tot i que ucada vegada és més fàcil poder fer una carrera per a aquelles persones amb discapacitat, la realitat és "crua" un cop acaben els estudis. Padrós lamenta que no es compleixi la llei general del discapacitat a l'empresa privada i que això suposi que es contracti aquestes persones per a llocs de feina amb millors remuneracions.

"El dia de demà hem de poder optar a treballs qualificats. No pot ser que se segueixi associant una persona discapacitada amb aquell que rep una subvenció de l'estat. Hem de revertir aquesta situació", ha remarcat el president de Multicapacitats.

Un dels objectius de l'entitat és promoure que els joves que estan als instituts i tenen inquietud per fer una carrera, no deixin d'intentar-ho per falta d'informació. Per evitar-ho, des de Multicapacitats fan diverses accions a escoles i instituts per explicar les facilitats que posa la UdG per poder adaptar els estudis a persones amb alguna discapacitat, més enllà del 2% de places per carrera que reserven.