Després d'un any d'obres s'han acabat els treballs de millora a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) que subministra aigua en alta a Lloret de Mar i Tossa.
Es tracta d'una planta potabilitzadora que té un cabal de dissenya de 1.675 m3/h i una capacitat de reserva de 10.000 m3.
La primera de les tres inversions que s'han tirat endavant per part del Consorci d'Aigües Costa Brava Girona (que és l'organisme gestor de la planta) ha estat la construcció d'una canonada de fosa amb un diàmetre interior de 500mm i compta amb una vàlvula de papallona automatitzada que permet interceptar l'aigua d'arribada i conduir-la als decantadors de la planta.
Amb aquest 'bypass', que es va construir durant quatre mesos, s'evitarà interrompre el subministrament d'aigua potable mentre es netegi la cambra d'arribada. A més, aquestes tasques es podran fer de forma més eficaç i ràpida.
Una vegada hi havia aquest 'bypass' acabat, els treballs es van concentrar en la construcció d'un nou edifici de control al costat del que ja hi havia. Aquest nou edifici connectarà amb l'actual i tindrà dues parts: una d'elles es destinarà com a magatzem i taller i l'altra, serà per a usos administratius.
En l'edifici ja existent s'han tirant envans per redistribuir millor l'espai i canviar el paviment. Ara hi haurà més espai de treball a les oficines i al magatzem que permetran millorar les tasques de manteniment.
La tercera fase de les obres, que ha durat uns set mesos, ha consistit en l'ampliació de la línia de fangs. Amb aquesta actuació es vol millorar l'eficiència del tractament sobretot a l'estiu i en èpoques de sequera. S’ha reformat l’espessidor i l’emmagatzemament de fangs, s’ha instal·lat un sistema d’agitació per evitar sediments al dipòsit d’acumulació de les neteges de filtres i s’han substituït les bombes del mateix dipòsit i també les d’alimentació a l’espessidor de la potabilitzadora.