En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un professor explica el territori del Baix Ter durant l'estada internacional organitzada per la UdG. / Foto: Universitat de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dilluns ha començat l'estada internacional que acull la Universitat de Girona a Torroella de Montgrí i Pals per pensar accions per combatre l'emergència climàtica.

Es tracta d'una acció del programa Savingscapes, impulsat pel Departament de Geografia de la universitat gironina.

En aquesta estada hi participen estudiants i professors del centre gironí i també de la Universitat de Finlàndia Oriental, la Universitat de Wageningen (Països Baixos) i la Universitat Iuav de Venècia (Itàlia).

Tots ells reflexionaran sobre les accions que es poden emprendre a partir de les dades de percepció del paisatge obtingudes a partir d'una eina de ciència ciutadana que s'ha desenvolupat en aquest projecte.

Es tracta tracta d’un qüestionari que pretén identificar llocs i paisatges de particular valor entre les comunitats locals. L’enquesta participativa ha obtingut respostes de residents i turistes així com també d’actors econòmics i gestors. Així mateix, les persones que participen al laboratori treballaran amb un seguit de storymaps de l'àrea d'estudi, com a recurs pedagògic innovador.

Aquesta estada està finançada pel programa Erasmus+ i es tancarà el dilluns de la setmana que ve, dia 19, amb la jornada "Adaptació territorial col·laborativa al canvi climàtic: el cas del Baix Ter". En ella es presentaran i debatran els resultats obtinguts en el laboratori i hi participaran persones expertes i es posaran en comú les idees de com avançar en el model de cogovernança col·laborativa.