En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'estudiant de La Salle Girona, Pol Valero, que ha tret la millor nota de la selectivitat a Girona amb el seu tutor i el director de l'institut. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Triple empat amb un 9,8. És la nota que han obtingut tres estudiants de les comarques gironines.

En Pol Valero té 18 anys i ha estudiat a La Salle de Girona i ha cursat el Batxillerat Social. Com l'Elisenda i la Martina, ha tret un 9,8 de la selectivitat, la millor nota de la demarcació de Girona.

En Pol ha assegurat que s'havia marcat l'objectiu de "treure un 12" sobre 14 de nota de tall "per anar tranquil" ja que la de l'any passat era d'11,45 per a la carrera que vol estudiar a la UPF "i al final ha resultat que ha estat molt més alta", ja que li queda un 13,7. De tota manera, considera que la clau de treure aquesta nota és preparar les proves "al llarg de tot l'any" i "apretar" les setmanes abans amb algunes assignatures com ell va fer amb "Matemàtiques, Filosofia i Geografia". D'aquesta manera, en Pol creu que es poden combatre "els nervis" que hi ha durant els exàmens.

De cara a aquest estiu, el futur estudiant de periodisme ha explicat que vol treure's "la teòrica i la pràctica del carnet de cotxe" i possiblement aprofiti aquests dies per "fer alguna cosa" amb els amics i celebrar la nota. De tota manera, afirma que durant el viatge a Menorca ja ho han "celebrat".

L'Elisenda Veciana té 18 anys i ha estudiat a l'institut Pere Alsius de Banyoles, on va escollir l'opció d'Humanitats per al Batxillerat. Explica que va sortir "molt contenta" de tots els exàmens de la selectivitat, però que no s'esperava treure un 9,8 "i molt menys ser de les primeres de Girona".

Explica que la nota, en realitat, recull l'esforç dels darrers dos anys. Però tampoc amaga que, al darrere, també hi ha "un intensiu de tres setmanes d'estudi". Sobretot, les va aprofitar per centrar-se en Història –una de les assignatures "més denses"- i preparar-se, gairebé des de zero, l'examen de Cultura Audiovisual.

I és que la banyolina no va estudiar aquesta matèria a Batxillerat. D'entrada, va preferir decantar-se pel francès per no perdre opcions, però quan va tenir clar que allò que volia era estudiar Comunicació Audiovisual, s'hi va llançar de cap. "Vull ser directora de cinema i m'agrada", explica l'Elisenda.

Per preparar-se l'examen, va contactar amb un amic que ja estudia el grau a la universitat i també amb un professor jubilat, que havia donat classes de Cultura Audiovisual a l'institut. "M'han ajudat molt, m'han passat apunts i m'han resolt els dubtes", explica. I el resultat és palpable: sense haver fer l'assignatura, ha tret un 9 d'aquest examen a la selectivitat.

A més, ha arribat a treure la qualificació màxima (és a dir, el 10) amb Anglès, Llatí, Llengua Castellana i Literatura Catalana. Ara, l'Elisenda començarà la seva immersió en el setè art a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Abans, però, durant aquest estiu, explica que ja està "força ocupada". Prepara dues obres de teatre i també està rodant un curtmetratge.

La Martina Cots, una estudiant de 18 anys de Les Preses completa el triumvirat de la selectivitat a les comarques gironines aquest 2018. Ha estudiat batxillerat Científic (amb Física, Matemàtiques i Química com a optatives) a l'institut Bosc de la Coma d'Olot. Explica que la selectivitat es prepara, sobretot, "estudiant durant el curs" però també –com l'Elisenda- explica que les tres últimes setmanes abans dels exàmens van ser "intensives".

Pel què fa a la selectivitat, explica que va trobar "un xic més difícil" l'examen de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. "Hi apareixia un problema amb una complexitat una mica més elevada que els models que tenia d'anys anteriors; però haver fet el batxillerat Científic em va ajudar a resoldre'l", precisa. D'aquesta matèria, ha tret un 9,5.

Ara, la Martina entrarà a la universitat amb tres 10 al seu currículum de la selectivitat (Història, Català i Anglès). Vol estudiar el doble grau de Física i Matemàtiques a la UB. Explica que l'ha escollit perquè estava "molt indecisa" entre una i altra carrera, i com que va veure que tenia opcions d'entrar al doble grau, va decidir "posar-lo a la llista".

De moment, té clar que estudiarà allò que li agrada. "Suposo que amb els anys ja aniré veient cap a on em decanto i quines sortides laborals tindré", explica la Martina Cots. De moment, aquests dos mesos abans d'entrar a la universitat, però, té clar que toca descansar.

Durant quinze dies de juliol marxarà a Taiwan, on hi anirà amb companys del grup de dansa tradicional del qual en forma part. I a l'agost, s'estarà tot el mes a Washington fent d'au pair (cuidant els nens d'una família) i practicant l'anglès.