En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Cinc components que conformen la Brigada de Bones Pràctiques del Barri de Sant Joan de Figueres. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 20.000 reproduccions en tres dies. Aquest és l'èxit que ha tingut un videoclip molt particular elaborat per l'equip de brigada de bones pràctiques del barri de Sant Joan de Figueres.

En el vídeo es veu com el grup de cinc treballadors passegen pels carrers de la zona mentre canten la lletra d'una cançó que fomenta el reciclatge i el civisme.

Una proposta que ha tingut "molt bona acollida" entre els veïns, segons ha explicat el responsable de la brigada, Carlos Santiago. "La veritat és que els ha agradat i des de que vam començar a treballar hem notat que els veïns cuiden més els carrers", ha concretat.

El regidor del barri, Francesc Cruanyes, ha destacat els "valors cívics" que transmeten els treballadors i aposta per no tan sols mantenir la plantilla, sinó ampliar-la. "És un ,compromís personal i que estic convençut que es podrà dur a terme", ha assenyalat Cruanyes. La proposta es va iniciar amb quatre treballadors i ara se n'ha incorporat un més.

El regidor, però, ha recordat que aquesta brigada de bones pràctiques és una iniciativa que es va posar en marxa fa un any, i que compta amb la col·laboració de diverses administracions, més enllà de l'Ajuntament de Figueres. De fet, Cruanyes ha reconegut que les ajudes surten d'uns Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Generalitat.

En aquest sentit, el regidor ha explicat que és "molt important" que des del Govern "vegin els resultats" de la iniciativa. "Cal que es pugui justificar que la feina que s'ha fet a través d'aquests plans de treball ha estat productiva i profitosa", assenyala Cruanyes.

La idea del videoclip va sorgir fa cinc mesos en una xerrada entre la tècnica de l'Ajuntament de Figueres, Bibi Pérez, i els membres de la Brigada. Pérez ha reconegut que "no s'esperava" que pogués anar "tan bé", i remarca la "bona predisposició i actitud" dels treballadors. "Si fa cinc mesos m'arriben a dir que estaríem aquí, no m'ho hauria cregut", ha assenyalat.

La lletra de la cançó, de fet, ha estat obra dels mateixos treballadors i dels veïns, si bé la música ha anat a càrrec d'un dels membres de la brigada, l'Adán Torres. "Per a mi ha estat un repte, i és que habitualment no escric aquestes lletres ni faig aquest tipus de música", ha reblat el treballador.

Torres, però, ha destacat que per a ell "el més important" és que des de fa uns dies "es parla molt millor" del seu barri. "Sempre que surt Sant Joan és per coses dolentes, i que ara se'n parli per un fet com aquest em fa sentir orgullós", ha subratllat.

La resta de membres de la brigada també han intervingut per donar les gràcies als veïns per les mostres de suport, i han destacat que treballar a la brigada els ha servit per "tirar endavant" molts projectes.

També des de l'Ajuntament celebren la iniciativa i esperen que serveixi més enllà d'aquest projecte. Francesc Cruanyes, assegura que un dels aspectes que preocupen al govern en relació amb el barri és la neteja i el civisme. "Amb aquest pla es persegueix, per una banda, fer netejar i educar i, de l'altra, fer que aquesta sigui una pràctica continuada", afirma.

En aquest sentit, diu que és important remarcar que al barri no només s'hi actua amb mesures "coercitives" sinó també amb accions "pedagògiques com aquesta". "L'objectiu és que s'adquireixin bones pràctiques per millorar la convivència en aquest barri i els de l'entorn", remarca.