En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes. / Foto: Carola López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat el pla en acabar l'acte commemoratiu del Govern en motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, que s'ha fet aquest divendres.

La jornada duia per títol 'Drets o privilegis? La ciutadania més enllà de la nacionalitat' i ha tingut com a element central una conferència del professor i especialista en ciutadania i estat de dret Dimitry Kochenov.

La consellera d'Igualtat i Feminismes ha subratllat que les entitats de defensa dels drets humans "fan una feina cabdal i ens fan un país millor". Per aquesta raó ha defensat que "davant els atacs creixents que estan patint els grups d'extrema dreta calia una resposta del Govern".

L'objectiu principal del pla és garantir que els defensors dels drets humans puguin desenvolupar la seva tasca a Catalunya amb llibertat i seguretat. A més, també busca facilitar el suport mutu i l'intercanvi d'experiències entre les entitats defensores dels drets humans del país.

Verge ha detallat que el pla d'actuació per al suport a les entitats i les persones defensores dels drets humans a Catalunya té cinc eixos principals. D'una banda, compta amb "mecanismes d'atenció i reparació quan rebin els atacs, des de l'acompanyament a la interposició de la denúncia a Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació fins a un nou servei d'assessorament jurídic gratuït".

També té una "cobertura econòmica d'aquelles despeses per intervencions mèdiques provocades per una agressió que sigui fruit de delictes d'odi" i permetrà fer "un monitoratge dels atacs per recollir amb quina intensitat s'expressen".

La consellera ha explicat abans d'elaborar el pla que el seu departament va fer una enquesta a una cinquantena d'entitats que "estan a la primera línia de defensa dels drets humans com Irídia, l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius o la Fundación Secretariado Gitano".

Més del 60% d'aquestes organitzacions van manifestar haver rebut algun tipus d'atac en relació amb el seu activisme, la majoria en l'àmbit digital, tot i que també es van relatar agressions a les seus físiques, amb pintades amenaçadores o vidres trencats. "Això genera un impacte psicològic i econòmic molt important", ha assegurat Tània Verge tot detallant que això comporta a les entitats "millorar la protecció de les seves pàgines web o les xarxes socials, interposar denúncies o defensar-se de les querelles que els grups antidrets interposen".