En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La depuradora de Tossa de Mar. / Foto: ACA

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La depuradora de Tossa de Mar podria ser una nova font d'alimentació per a l'aqüífer al·luvial de la baixa Costa Brava que hi ha a la Selva.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha encarregat un estudi per tal de valorar quina capacitat té aquest aqüífer, quins són els millors mètodes per omplir-lo i quina és la ubicació idònia per fer-ho.

L'estudi s'ha adjudicat per 42.000 euros. El document haurà de tenir en compte les altres fonts de subministrament d'aigua potable que hi ha a Tossa de Mar.

Amb aquesta solució es vol donar sortida a part de l'aigua regenerada que surt de la depuradora de Tossa de Mar. Actualment només se n'aprofita un 5% i la resta s'aboca al mar.

Ara, l'objectiu és poder ampliar aquesta capacitat de reaprofitament abans d'abocar l'aigua al mar. Si bé l'estudi que s'ha adjudicat a la Selva és el primer que es fa, l'ACA ja ha avançat que en els propers mesos es faran encàrrecs similars en d'altres punts de la Costa Brava i la Costa Daurada.

L'ACA preveu, en els propers 6 anys, incrementar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3. L'objectiu és passar de duplicar l'existència d'Estacions de Regeneració d'Aigua (ERA), passant de les 24 a les 40. Així, es passarà de reutilitzar el 10% del total de l'aigua depurada actual, a assolir el 20% en els propers 6 anys. Es preveu una inversió de 120 milions d'euros en aquest període per assolir aquestes xifres.