Al concurs "La Mar de Net" hi han participat 15 centres de primària i secundària majoritàriament de Girona però també hi havia alguns centres de Barcelona.
En aquest concurs, organitzat pel departament d'Acció Climàtica, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació, s'hi han involucrat 670 alumnes.
L'objectiu és que els estudiants plantegessin solucions a la presència de plàstics que acaben arribant al mar.
Una de les guanyadores és el sistema de punts que promou l'institut de Bescanó. Cada veí interessat en participar en el projecte rebrà un braçalet interactiu. En cada compra que faci a granel o amb una bossa reutilitzable, es donaran punts que se sumaran al braçalet a partir d'un codi QR. Després de sis mesos del projecte, tots els usuaris que tinguin 100 punts rebran un val per poder-lo gastar en comerços del municipi.
L'altre projecte guanyador és dels alumnes de 4t de primària de l'escola del Carrilet de Palafrugell. En el seu cas van organitzar una festa del reciclatge. Aquesta consistia en què tots els alumnes i famílies de l'escola participaven en la festa. Hi havia un conte que el grup s'havia inventat i després tots podien jugar a les dinàmiques preparades per reciclar. Hi havia el joc del mocador, un memory i una partida de bàsquet. A més, també hi havia futbolins, dos menjaclosques i laberint i un joc d'hoquei fet amb materials reciclats.
El lliurament dels premis s'ha fet aquest migdia a la Casa de Cultura de Girona amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, i el president de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors, Antoni Abad.
En l'acte d'aquest dijous s'han explicat les dues propostes guanyadores i d'altres projectes que han fet els participants en el projecte La Mar de Net d'aquest any. En aquest projecte també s'ha posat en valor la tasca que fan les 200 embarcacions i el miler de pescadors de la costa gironina per reduir la presència de plàstics al mar.