En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L’artista Andrea Btoy, el responsable del Milestone Project Girona, Xavier Masó, i el regidor de Cultura i Joventut, Carles Ribas. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Visibilitzar i reivindicar el paper de les dones artistes és l’objectiu de la setena edició del Milestone Project.

En aquesta nova edició, el festival d’art urbà contemporani, ret homenatge a les artistes dones per posar en valor el seu talent artístic i professional.

Tres artistes de renom internacional com Andrea Btoy, Milu Correch i Hyuro impregnaran espais de Girona amb tres creacions d’art urbà de gran format.

La primera artista que deixarà una creació a la ciutat serà la barcelonina Andrea Btoy, que fins al 9 de setembre pintarà en una marquesina de fusta al carrer del Portal Nou una obra que vol ser un homenatge a la mestra i sindicalista gironina Antònia Adroher. Tot seguit, l’argentina Milu Correch agafarà el pinzell entre el 10 i el 17 de setembre per fer una obra en un dels laterals del pavelló de Santa Eugènia amb una creació inspirada en una de les protagonistes d’una llegenda de Girona. Finalment, el 15 de setembre serà el torn de l’artista Hyuro que deixarà la seva empremta al local d’entitats de Mas Abella.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que “el que es vol aconseguir amb el Milestone és continuar donant veu a aquest nou art i fer palès que no és una expressió artística minoritària”, alhora que ha manifestat que el festival “segueix mantenint la capacitat de sorprendre i d’embellir Girona”.

El Milestone Projecte va néixer el 2011 amb l’objectiu de connectar la cultura i la societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l’espai públic. Durant sis edicions, ha convidat els principals artistes urbans de l’escena internacional perquè transformessin racons gironins en obres d’art de gran format, deixant imatges icòniques com la Cocollona gegant.