En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, acompanyat de Jordi Camps a la presentació dels productes Excel·lent. / Foto: Miquel Millan (Diputació de Girona)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dimarts s'han presentat els 116 productes que han rebut la distinció Girona Excel·lent, que atorga la Diputació de Girona.

Es tracta d'una iniciativa que va arrencar el 2014 i que permet als productes seleccionats utilitzar durant dos anys la marca Girona Excel·lent, a més de beneficiar-se d'accions de promoció i gaudir de serveis de formació i treball en xarxa empresarial.

Des de la Diputació destaquen que aquest any s'ha batut el rècord de productes que s'han presentat a la iniciativa. En concret han estat 447, 137 més que la darrera vegada.

Els guanyadors són productes de 70 empreses de la demarcació del sector agroalimentari, a qui la Diputació vol donar un impuls a través de Girona Excel·lent.

El president de la Diputació en funcions, Miquel Noguer, assenyala que el trajecte del segell Girona Excel·lent des de la seva creació "ha anat encaminat a aportar prestigi, promoció i coneixement als productors". "El nostre propòsit era que les empreses agroalimentàries disposessin d’una eina pública de suport que els ajudés a assolir l’excel·lència i a expandir-se", ha afegit.

Per valorar els productes, el jurat ha fet els tasts a cegues. Se n’ha valorat l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia d’una manera objectiva. És per això que tots els productes es presenten als tastadors sense elements gràfics o visuals que puguin influir en la seva elecció i valoració final. Enguany hi han participat 43 tastadors, dirigits per Salvador Garcia Arbós, Pep Nogué i Jordi Àvila, que s’ha incorporat a aquesta edició.

Aquesta edició del concurs ha comptat amb una categoria més (s’ha passat de 13 a 14), amb la incorporació d’un nou sector agroalimentari, el dels gelats. També s'ha recuperat el sector de la galeta, en detriment del del peix, que s’incorpora a conserves i semiconserves (anxoves).

Així, les catorze categories diferents han estat: aigües minerals, arrossos, cafès i herbes remeieres, conserves, embotits, fruita seca, foie-gras, galetes, gelats, làctics, oli d'oliva i vinagre, mel i vins.