En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos alumnes treballant en la instal·lació d'un dels tubs. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Deu escoles de Girona participen en el projecte de ciència ciutadana CleanAir@School amb el que pretenen mesurar la qualitat de l'aire que hi ha al voltant dels centres.

En concret, el que es farà serà col·locar una vintena de tubs al voltant de cada edifici per calcular els nivells de diòxid de nitrogen que hi ha.

La iniciativa es farà en dues fases, la primera aquest mateix mes de novembre i la segona a principis de l'any que ve.

Els tubs es repartiran en tres zones, en funció del volum d’activitat de l’àrea: en punts pròxims a vies transitades; en àrees més tranquil·les, com parcs, jardins i espais de vianants, i als mateixos centres escolars, a l’entrada i dins el pati.

Per a cada campanya, els tubs estaran col·locats als punts de mostreig durant 4 setmanes. Un cop hagi passat aquest període es recolliran les mostres, s’analitzaran en un laboratori i, a continuació, es presentaran els resultats obtinguts a cada escola perquè l’alumnat hi pugui treballar, treure’n conclusions i proposar accions de millora.

Les escoles participants són la Joan Bruguera, la Dr. Masmitjà, la FEDAC Sant Narcís, l'Eiximenis, la Vedruna, l'Àgora, la Migdia, la Pericot, la Carme Auguet i la Font de l’Abella.

El projecte que es desenvolupa a Girona és un recurs educatiu que la Xarxa de Coordinadors de Mobilitat Escolar ofereix als centres educatius per millorar el coneixement de l’alumnat sobre la contaminació de l’aire i els seus efectes per a la salut. A més, es pretén sensibilitzar els infants i les seves famílies per modificar algunes pautes de conducta relacionades sobretot amb la mobilitat.

Aquesta és la tercera vegada que l’Ajuntament de Girona participa en el projecte CleanAir@School, després de la que es va fer el 2019, i de l’any 2022.