Aquest dijous s'ha presentat al Castell de Calonge la programació d'activitats de la segona edició de Calonge, Poble de Llibres.
Enguany, hi ha col·laborat un equip de professionals del Servei de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) per dissenyar un itinerari de continguts i una programació especial, amb mirada de gènere, que inclou més d'una vintena d'activitats com tallers, presentacions, taules rodones i espectacles.
L'objectiu, segons explica l'organització, és "divulgar i alhora sensibilitzar sobre la prevenció en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva".
Del 6 al 17 de desembre, es portaran a terme activitats diverses que abordaran la qüestió de la salut sexual i reproductiva des de diferents perspectives.
La majoria de propostes es concentraran el dissabte 9 de desembre al Castell de Calonge, on a banda dels col·loquis, tallers i presentacions, durant tot el dia es projectarà el vídeo 'La vida de la vulva', fet conjuntament per la il·lustradora i dissenyadora Lyona, l'equip de llevadores del SSIBE i la realització audiovisual de Digimevo. A la tarda, també es projectarà al Pati d'Armes del Castell un espectacle de mapping amb llum i imatges 3D.
Durant tots els dies de la celebració del segon aniversari de Calonge, Poble de Llibres, passaran pel municipi artistes de renom dins l'àmbit literari, a més de professionals de la sanitat i divulgadores de renom especialistes en salut sexual i reproductiva.
Destaquen noms com Les Bertranettes, Neus Borrell, Bru Ferri, Claudia Arias, Lolita Bosch, Laia Casadevall, Carla Romagosa i Carlota Gurt, entre d'altres. A les llibreries, el dissabte 9 de desembre també hi haurà les autores signant exemplars de les seves obres.
Sobre l'esdeveniment, l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha explicat que l'entenen com "un projecte estratègic, de revitalització comercial, econòmica i social que, mitjançant una agenda cultural pròpia i de qualitat, ha aconseguit dinamitzar el nucli antic de la població dotant de vida establiments singulars en desús, a més d'ocupar un lloc de referència en el mapa cultural del territori".
La intenció de l'Ajuntament és fer arribar al públic la idea que la visita a Calonge, Poble de llibres, és "una experiència global, on el visitant pot conèixer les diferents llibreries, però també la resta d'atractius que ofereix el municipi, com la riquesa de l'entorn natural, el producte local, la varietat gastronòmica dels restauradors o el teixit comercial, social i cultural del poble".
En aquest context, l'Ajuntament ha anunciat aquest dijous que s'ha obert una nova convocatòria de subvencions que permetrà seleccionar fins a tres noves llibreries que podran formar part del primer poble de llibres de Catalunya. Per incentivar aquesta nova crida, s'ofereix un ajut de fins a 10.000 euros a cadascuna per a l'obertura i posada en marxa del negoci.
L'experta en turisme sostenible i cofundadora de La Viatgeria, Cristina Vilà, ha explicat també que en aquest temps les llibreries de Calonge han aconseguit convergir i treballar conjuntament per esdevenir un projecte col·lectiu i integrat: "Cadascuna amb la seva personalitat, però totes les llibreries del projecte coincidim en erigir-nos com a reclam cultural de qualitat i alternativa estable al turisme de sol i platja".